Datadag Mobiliteit

mrt25

Op 25 maart gaan we met elkaar in gesprek over de vele kansen, mogelijkheden, successen, risico’s, randvoorwaarden, eisen die het verslimmen van de mobiliteitswereld met zich meebrengt.

In een inspirerend online event waaraan je vanuit je (thuis)werkplek actief kunt deelnemen zonder reistijd, files en uitstoot kun je (je laten) bijpraten over onder meer:

  • Gebruik van data bij grote uitvoeringsprojecten
  • Data en duurzame mobiliteit
  • Geef een impuls aan het gebruik van de fysieke leefomgeving
  • Zo organiseer je de slimme leefomgeving en –mobiliteit
  • De waarde van data maximaliseren in jouw praktijk

Programmaonderdelen

Onder leiding van dagvoorzitter Marc Maartens gaan we de volgende stappen zetten:

Visie en opgave

Een inspirerende keynote schetst de toekomst van de fysieke leefomgeving en de rol die technologie en data daarin (kunnen) gaan spelen. De keynote vormt de satéprikker door de Datadagen en zal elke Datadag openen, bijwonen en uiteindelijk op het Verbindingsfestival de uitkomsten delen. En zal dus een of meer concrete opgaven formuleren waar we tijdens de bijeenkomsten mee aan de slag gaan.

Inspiratiesessies

Vervolgens gaan we met zes tot acht thema’s uit het dagelijks werk in parallelsessies aan de slag. Elke sessie levert u gegarandeerd concrete inzichten op die u direct kunt toepassen in bijvoorbeeld uw beleidsplannen, projecten of beheer.

Debat: hoe verder

De Datadagen én het Verbindingsfestival in september vormen samen een programma waarin we inventariseren wat er al is en kan, benoemen en uitdiepen wat er nog nodig is én de verbinding zoeken tussen domeinen die samen verantwoordelijk zijn voor een prettige, veilige, gezonde fysieke leefomgeving. Elke Datadag wordt daarom afgesloten met een Debat om deze inventarisatie te doen én te vertalen naar concrete opgaven waarmee we richting het Verbindingsfestival aan de slag gaan.

Deze onderdelen worden afgewisseld met bezoek aan het Innovatieplein, netwerkmomenten en pauzes om even de benen te strekken.

Je kunt je aanmelden via www.datadagmobiliteit.nl.

Datum / tijd

25 maart 2021
Aanvang: 09.00 uur