ITS European Congress 2019

jun2
Op 2 juni gaat in de Brainport Eindhoven het 13e ITS European Congress van start: het grootste congres in Europa over smart mobility en digitalisering van transport.

Dit is het grootste Europese congres op het gebied van smart mobility en digitale transportsystemen, waarop zo’n 3.500 nationale en internationale mobiliteitsexperts worden verwacht. Het congres vormt een belangrijke katalysator om bestaande ontwikkelingen te versnellen en belanghebbenden de middelen te geven die zij nodig hebben om ervoor te zorgen dat eerder gedane beloften over de waarde van ‘Intelligente Transport Systemen’ (ITS) en smart mobility worden nagekomen.

Fulfilling ITS promises

Onder het motto ‘Fulfilling ITS promises’ richten alle congresactiviteiten zich op invloedrijke, innovatieve technologieën die het leven en de mobiliteit comfortabeler, veiliger en schoner maken. Voor het congres werken publieke en private partijen op nationaal niveau samen om bezoekers te laten zien hoe zij invulling geven aan het gezamenlijke label van ‘Smart Mobility - Dutch Reality.’

Programma

De activiteiten starten op zondag 2 juni met een Publieksdag op de Automotive Campus in Helmond, genaamd Mobifestival. Van dinsdag tot en met donderdag staan er plenaire en executive sessies op het programma die zich concentreren zich op drie h oofdstromen: Smart Cities, geïntegreerde mobiliteit en automatisering. Daarnaast vinden op maandag 3 juni een internationale ministeriële rondetafel en op woensdag 5 juni een burgemeesters- en industrieleiderstop plaats.

Ga naar het programma.

Partners

Het ITS-congres dat plaatsvindt in het Evoluon, wordt georganiseerd door ERTICO - ITS Europe, de Europese Commissie en de gemeenten Eindhoven en Helmond. Zij worden daarbij ondersteund door de provincie Noord-Brabant, het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Brainport Development en Connekt/ITS Netherlands.

Aanmelden voor het congres kan hier.

Datum / tijd

2 juni 2019
Aanvang: 10.00 uur

Locatie

near_meBrainportregio Eindhoven