Automatisch slagbomen openen via parkeerapp

vrijdag 2 juni 2017
timer 2 min
"Parkeergemak in je binnenzak." Met die leus lanceerde Mark van Haasteren, directeur van Q-Park, op 1 juni een vernieuwde parkeerapp, tijdens de Europese conferentie voor Mobiliteitsmanagement in Maastricht (ECOMM). Dit is een gemaksuitbreiding van de bestaande Q-Park-app. Met de telefoon op zak openen binnenkort alle slagbomen van Q-Park-garages bij het binnenrijden en het wegrijden.

Via het bluetoothsignaal van de smartphone gaan de slagbomen van parkeergarages van Q-Park automatisch open voor apphouders. Betalen gebeurt achteraf. Daarnaast kan de app worden gebruikt voor straatparkeren in alle 82 gemeenten die zijn aangesloten bij de database van het Servicehuis Parkeer- en Verblijfsrechten (SHPV).


Om de slagbomen automatisch via bluetooth te laten openen, wordt de toegangsapparatuur van alle Q-Park-parkeerfaciliteiten aangepast. De primeur is daarbij voor Maastricht, waar de nieuwe app vanaf 19 juni in gebruik genomen wordt. Mark van Haasteren: “Na Maastricht volgen de andere locaties stad voor stad, zodat onze klanten voortaan overal, zonder het autoraam te hoeven openen, snel en makkelijk onze parkeergarages in- en uitrijden.”

Extra service

Het gebruik van de app is voor garageparkeren gratis. Voor straatparkeren wordt een klein bedrag (0,37 euro, inclusief btw) als toeslag gerekend vanwege de transactiekosten. Er zijn geen verdere kosten verbonden aan het gebruik van de app. De app is verkrijgbaar voor IOS. In het najaar komt Q-Park ook met een versie voor Android.

Door Nettie Bakker

Met de vernieuwende Q-Park-parkeerapp kan je de slagbomen automatisch openen.