Bouw parkeergarage stil door materiaalfout

vrijdag 12 juni 2015
timer 2 min
De bouw van parkeergarage De Kaap in Hoogeveen ligt stil door een materiaalfout. Het is nog niet bekend wanneer er weer verder wordt gebouwd, meldt RTV Drenthe.

Het nieuwbouwproject De Kaap bevindt zich op een krappe bouwlocatie in het centrum van Hoogeveen. Uit metingen is gebleken dat een aantal vibropalen niet goed is. Wat er precies aan mankeert is onduidelijk. De bewuste palen worden uitgegraven en het slechte gedeelte wordt eraf gehakt. Trebbe Groep en WVG Ontwikkeling onderzoeken op dit moment hoe de fouten hebben kunnen ontstaan. Daarna wordt gekeken naar een oplossing.


Lege tribune

De Kaap is het grootste bouwproject van de gemeente Hoogeveen. De belangstelling voor de realisatie is groot. Bouwbedrijf Trebbe heeft een speciale tribune geplaats zodat toeschouwers over de hekken kunnen kijken om het verloop van de bouw te volgen. Zolang de bouw stil ligt, blijft de tribune ongetwijfeld leeg.


Ondergrondse parkeergarage

De Kaap omvat een éénlaagse ondergrondse parkeergarage met hierop gelegen een verzorgingstehuis en twee complexen met appartementen. Verder krijgt het project een openbare binnentuin.


De gemeente Hoogeveen is opdrachtgever van de parkeergarage en WVG uit Meppel (= voormalig Woonconcept Vastgoed) van de overige opstallen.


De openbare ondergrondse parkeergarage omvat 482 plaatsen. Ook de auto’s van de bewoners kunnen hier geparkeerd worden.


Duurzaamheidsaspecten


Een collectieve warmtepompinstallatie met warmte- en koudeopslag maakt deel uit van de technische installaties.

 

Vanwege constructiefouten ligt de bouw in Hoogeveen stil.