Buurtbewoner begint eigen stalling bij station

vrijdag 25 mei 2018
timer 2 min
Station Den Haag Laan van NOI heeft sinds kort een eigen bewaakte stalling. Het bijzondere: het is een initiatief van een gefrustreerde buurtbewoner.

De stalling bevindt zich in het voormalige gebouw van het ministerie van Sociale Zaken, dat direct grenst aan het station. Daar worden op dit moment statushouders gehuisvest. De fietsenstalling stond deels leeg.

 

Initiatiefnemer is Koen Idzenga, adviseur, buurtbewoner en frequent ov-gebruiker. De stallingsfaciliteiten bij het station waren voor hem echter een doorn in het oog. Er waren alleen onbewaakte stallingen met een beperkt aantal plekken. Bovendien was er nauwelijks ruimte voorbijvoorbeeld bakfietsen, scooters, e-bikes. Daar kwam bij dat de gemeente steeds vaker verkeerd geparkeerde fietsen verwijdert.

 

Een oplossing door de gemeente liet op zich wachten. Daarom nam Idzenga het heft in eigen hand en samen met MRP/Van der Vorm, de eigenaar van het voormalige ministerie, de fietsenstalling van 200 plekken gerealiseerd. Voor 15 euro per maand hebben fietsers toegang tot de afgesloten stalling die met camera’s bewaakt wordt. Idzenga kon gebruik maken van het nog aanwezige beveiligingssysteem.

 

Ook denkt hij na over de combinatie met de auto is. Het pand beschikt namelijk over een groot aantal parkeerplaatsen in de parkeergarage die kal deels door de eigenaar wordt verhuurd. In de toekomst moet het ook mogelijk zijn om e-bikes op te laden.


Meer op OV-Magazine.