Compleet ingerichte fietsoverkapping in UK

dinsdag 30 januari 2018
timer 2 min
Bij stations in Groot Brittannië en Schotland heeft Falco UK Ltd. een groot aantal cycle hubs succesvol ingericht. Een cycle hub is een fietsenstalling, die compleet is ingericht met fietsparkeersystemen en allerlei hulpmiddelen voor fietsers. Straatmeubilair, zoals een bank of afvalbak, wordt daarbij ook vaak toegepast.

Dit is de op maat gemaakte cycle hub die onlangs door Falco is geleverd en geïnstalleerd op Huddersfield Railway Station. De cycle hub, met fraaie graphics, biedt forenzen een complete faciliteit met inbegrip van 54 fietsplaatsen van Falco's FalcoLevel Premium+ etage fietsenrek, een FalcoFiks 2.0 fietsreparatiezuil, een informatiebord, ledverlichting en degelijke FalcoBloc-banken, alles in een ruime en op maat gemaakte fietsenstalling!

Fietsenstalling gebaseerd op FalcoLok

De op maat gemaakte overkapping, welke is gebaseerd op onze FalcoLok overkapping, is vervaardigd uit een combinatie van thermisch verzinkt staal en wanden van gelaagd glas. De staalconstructie is gepoedercoat in RAL 9007, grijs aluminium. De wanden hebben een bekleding van veiligheidsglas, bevestigd met roestvrijstalen glasklemmen. De stalling is ontworpen door Falco's eigen ontwerpteam, inclusief structurele berekeningen om aan te tonen dat het glas niet breekt door het vacuüm dat door de snelle treinen die langs het station razen wordt gecreëerd.

Inrichting van de cycle hub

De 54 fietsen die geparkeerd kunnen worden, staan stabiel en veilig in het FalcoLevel Premium+ etage fietsenrek. Dit is een gebruiksvriendelijk fietsparkeersysteem dat voldoet aan de eisen van het FietsParKeur. Ook op het bovenste niveau gaat fietsparkeren eenvoudig; de bovengoot met fiets kan met een vloeiende beweging moeiteloos teruggeschoven worden door de geïmplementeerde gasdrukveer.


De FalcoFiks 2.0 is voorzien van basisgereedschap om kleine reparaties en aanpassingen aan de fiets snel en gemakkelijk zelf uit te voeren. Zo blijft de fietser fietsen. 


De FalcoBloc-banken zonder rugleuning zijn zeer strakke en solide banken. De FalcoBloc valt op door de vormgeving gecombineerd met het materiaal: FSC gecertificeerd hardhout met thermisch verzinkt staal.

Nog meer cycle hubs:

Hieronder een greep uit de vele cycle hubs die Falco UK inmiddels heeft opgeleverd: