Culemborg sluit als 100ste gemeente aan op het NPR

vrijdag 6 maart 2020
timer 2 min
Culemborg is de 100ste gemeente die aansluit op het Nationaal Parkeerregister.

Op 17 februari 2020 hebben Frans Backhuijs (voorzitter SHPV) en Joost Reus (1e locoburgemeester Culemborg) hun handtekening gezet onder de overeenkomst tussen SHPV en gemeente Culemborg. Hiermee hebben alle mobiele providers die op het NPR zijn aangesloten ook in Culemborg met ingang van 1 april 2020 de mogelijkheid hun diensten voor het mobiel parkeren aan te bieden. SHPV is er trots op dit resultaat te hebben bereikt in Nederland, daar waar van zo’n 120 gemeenten met betaald parkeren er nu 100 kiezen voor de landelijke parkeer-en verblijfsrechtendatabase (NPR) die de RDW voor ons beheert.

Culemborg zet haar parkeerbeleid in om de historische binnenstad en omliggende straten bereikbaar en leefbaar te houden voor bezoekers, bewoners en bedrijven. Dit doet ze door zowel betaald parkeren in de ring rondom het centrum en gratis parkeren op grotere afstand. Naast betaald parkeren op straat heeft Culemborg ook haar vergunningen en ontheffingen (voor toegang tot het autoluwe centrum) ondergebracht bij het SHPV. Door de uitbreiding van dienstverlening hoopt Culemborg haar bewoners, bezoekers en bedrijven nog beter van dienst te zijn.

Het Servicehuis Parkeer- en Verblijfsrechten (SHPV) biedt gemeenten de helpende hand bij het digitaliseren en vernieuwen van parkeerdiensten. Dit bespaart kosten en neemt gemeenten veel werk uit handen. Dit doet het SHPV onder andere door contracten te sluiten met providers en door de afhandeling van de financiële stromen en AVG-gerelateerde zaken voor alle deelnemers (gemeenten en parkeerproviders). 

Wilt u meer weten over onze dienstverlening? Neem gerust contact op via info@shpv.nl  voor een afspraak.