De mogelijkheden van "parkeerladen" van elektrisch vervoer

donderdag 3 oktober 2019
timer 2 min
Roland Ferwerda, directeur Nationaal Kennisinstituut Laadinfrastructuur, verzorgt tijdens het Parkeerbeheer Congres een sessie over de mogelijkheden van 'parkeerladen' van elektrisch vervoer.

Het klimaatakkoord beschrijft de afspraken over de reductie van CO2-uitstoot in Nederland. Mobiliteit speelt hierin een belangrijke rol. Elektrisch rijden wordt de nieuwe standaard en voldoende laadinfra is hiervoor een voorwaarde. Om ontwikkelingen in goede banen te leiden en af te stemmen is de Nationale Agenda Laadinfra (NAL) opgesteld. Hieruit volgen acties op het gebied van mobiliteit, gebouwde omgeving en elektriciteit. Roland Ferwerda, directeur NKL geeft een kijkje in de wereld van laden en biedt concrete handvatten om met laadinfra aan de slag te gaan.

Parkeerladen

Wat zijn de mogelijkheden van ‘parkeerladen’: Laden als de auto stil staat zodat je zorgeloos met een volle accu weer op pad kunt. Hoe kan parkeren van elektrisch vervoer helpen bij de duurzaamheidsopgave van vastgoed en gebouwde omgeving? Welke verdienmodellen zijn er en welke rol speelt de parkeerbeheerder/ -bedrijf? Wat zijn de kansen en uitdagingen op gebied van parkeren op (semi) publiek terrein van bijvoorbeeld VvE’s? De wereld rond laadinfrastructuur biedt verrassende ontwikkelingen die ook van beheerders en ontwikkelaars van parkeerfaciliteiten aandacht vragen. ICT en data kunnen ervoor zorgen dat elektrisch vervoer waarde kan toevoegen aan parkeerdiensten. 

Lees ook:

Interessante sessies tijdens het Parkeerbeheer Congres

Aanmelden

Meer weten of meteen aanmelden? Lees hier meer.