Deze vuilniswagen is volledig duurzaam

dinsdag 22 augustus 2017
timer 1 min
De eerste volledig elektrische vuilniswagen van Noord-Brabant rijdt sinds 21 augustus rond in Breda. De wagen heeft nul procent uitstoot en beschikt ook over de mogelijkheid om in de toekomst op waterstof te kunnen rijden. De gemeente Breda heeft de doelstelling om CO2-neutraal te worden en daar moet de elektrische vuilniswagen aan bijdragen.

Paul de Beer, wethouder Duurzaamheid, geeft aan het wagenpark daarom te willen aanpassen. “Door zelf het wagenpark aan te passen, draagt de gemeente bij aan deze duurzaamheidsdoelstelling. De gemeente geeft hiermee aan dat het kan en dat het moet en inspireert hopelijk andere bedrijven, organisaties en inwoners om duurzamer vervoer te kiezen. De wagen is een rijdende reclamezuil voor duurzaam vervoer!”

Wagenpark

Momenteel rijden er twee hybride vuilniswagens rond, die zowel op diesel als elektrisch kunnen rijden. Deze hebben ook een elektrische opbouw en bediening. Ook rijden er zeven wagens met hybride (elektrische) opbouw, die op diesel rijden. De gemeente heeft ook nog vijf van deze wagens in bestelling.

In Breda rijdt een volledig elektrische vuilniswagen rond