Dit is aCar, een elektrische auto voor Afrika

maandag 28 augustus 2017
timer 1 min
Wetenschappers van de Technische Universiteit in München hebben de afgelopen vier jaar gewerkt aan een elektrische auto voor de Afrikaanse wegen. Het prototype van de aCar, zoals hij heet, wordt op dit moment getest in Ghana.

De TU München werkte samen met partners vanuit meerdere Afrikaanse landen aan een goedkoop bedrijfsvoertuig met elektrische aandrijving, dat kan worden ingezet in arme landen. Dat meldt Wirtschaftswoche.

 

De aCar is een mobiliteitsconcept dat betaalbaar moet zijn voor lokale bevolking, op landelijke terreinen (en dus onverharde wegen) moet kunnen rijden en ook ladingen moet kunnen vervoeren. Vanwege de elektrische aandrijving is de auto ook onderhoudsarm.

 

De auto wordt momenteel getest in Ghana, omdat de omstandigheden daar ideaal zijn om de functionaliteit van het prototype te testen. Bovendien is een partner van TU München, Kwame Nkrumah University of Science and Technology (KNUST), op locatie aanwezig om de tests uit te voeren. In september komt TU München met een tweede, verbeterde versie van de aCar.

De aCar moet goed op de onverharde wegen kunnen rijden. Bron: TU München