Fietsenstalling Europapark Groningen

vrijdag 15 november 2013
timer 2 min
Sinds eind 2012 heeft Groningen er een derde station bijgekregen. Station Europapark. Station Europapark is, op De dag van de Architectuur, uitgeroepen tot mooiste gebouw van 2013. De opdrachtgever, Prorail, verwacht iedere dag 6000 reizigers te verwelkomen of uit te zwaaien.

Fietsenstalling Europapark Groningen

Ondergrondse fietsenstalling
Reizigers die met de fiets de weg vinden naar station Europapark, moeten uiteraard hun fiets een plekje geven. Prorail heeft ervoor gekozen een ondergrondse fietsenstalling te realiseren zodat er meer groen behouden blijft. De fietsenstalling is bewaakt en verlicht met 50 opvallende pilaren. Om de fietser een kwalitatief hoogwaardig fietsparkeerplaats te bieden, is Klaver Fietsparkeersystemen ingeschakeld.

Klaver Fietsparkeersystemen
Klaver is specialist op het gebied van fietsparkeren. Dag in dag uit, al bijna 30 jaar, is Klaver bezig met fietsparkeren. Hierdoor kan Klaver zich met recht specialist op het gebied van fietsparkeren noemen. Klaver heeft de ondergrondse fietsenstalling ingericht met het dubbellaagse fietsparkeersysteem 2ParkUp. Er is gekozen voor de 2ParkUp omdat dit een kwalitatief hoogwaardig fietsparkeersysteem is. De 2ParkUp maakt gebruik van voorvorkondersteuning waardoor een slag in het wiel onmogelijk is. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van voorvorkborging zodat de fiets stabiel in het fietsparkeersysteem blijft staan. Door deze kenmerken, in combinatie met de ruim aanwezige aanbindvoorzieningen en het gebruiksgemak, is dit het meest geschikte systeem voor station Europapark.

Vraag en aanbod
Vraag en aanbod zijn goed op elkaar afgestemd. Gekozen is om 750 lage fietsparkeerplaatsen te realiseren met de 2ParkUp. Mocht er in de toekomst meer fietsparkeerplaatsen gewenst zijn, is het aantal uit te breiden tot 1500 fietsplaatsen. Dit zal gerealiseerd worden door het toevoegen van de bovenplaatsen van de 2ParkUp.