Hoe de monorail mensen uit de auto kan krijgen

donderdag 23 augustus 2018
timer 2 min
Tweehonderdduizend forenzen de auto uit. Dat is het doel van staatssecretaris Stientje van Veldhoven om de groeiende files te bestrijden. Kan de monorail een passend alternatief vervoersmiddel zijn? Antwoord op deze vraag krijgt u tijdens het seminar 'Monorail systems – urban public transport alternatives for the private car' op 12 september in Utrecht.

The International Monorail Organisation (IMA), organisator van dit seminar, vertelt tijdens dit evenement meer over deze vorm van publiek transport, die in Nederland steeds maar geen voet aan de grond krijgt, maar in bijvoorbeeld Italië, Turkije en diverse Aziatische landen al veel wordt gebruikt.

Programma

Het programma geeft een overzicht van de monorailsystemen die wereldwijd in gebruik zijn, geeft informatie over de technische aspecten, de kostenverhouding ten opzichte van tram en metro, de hoge verkeersveiligheid en de mogelijkheden die monorail kan bieden voor Nederland in urbane gebieden waar de ruimte schaars is.


Sprekers zijn onder meer Carlos Banchik, President IMA, Marko Kroenke, Chief Innovation Engineering bij Bombardier, Co-founder Robbert Lohman van 2Getthere en Paul tulp, senior Consultant bij Movares. 

 

 

Alle bezoekers ontvangen gratis het boek 'Monorails – Trains of the Future – Now Arriving' van Kim Pedersen.

 

Dit seminar is interessant voor iedere adviseur openbaar vervoer, urbanplanner, gebiedsontwikkelaar en beslisser op het gebied van openbaar vervoer. Het evenement is de nationale voorloper van het internationale monorailcongres, dat op 13 tot 15 september plaatsvindt in Berlijn.


De kosten bedragen €95,- inclusief koffie, lunch en het boek Monorails.


Locatie: Meeting Room Movares, Daalseplein 100 in Utrecht.

Tijd: 9.00-14.00 uur.

 

Meer informatie over dit seminar vindt u op www.nedland.nl/monorail. Aanmelden kan via nfo@nedland.nl met naam, functie en bedrijfsgegevens.

In Moskou rijdt sinds 2004 al een monorail rond