Innoveren in parkeren bij stations

maandag 11 februari 2019
timer 3 min
NS heeft met Q-Park en SKIDATA een nieuw contract gesloten voor het beheer van de gereguleerde parkeerlocaties bij stations. Dit contract is in een Europese aanbesteding tot stand gekomen. Het nieuwe contract heeft een looptijd van 3 jaar met twee verlengingsopties van 2 jaar. Hiermee wordt de succesvolle samenwerking van de afgelopen 14 jaar voortgezet.

“We zijn zeer verheugd dat we de samenwerking van de afgelopen veertien jaar gaan voortzetten en NS en haar reizigers blijven ondersteunen om de reis van deur tot deur soepel te laten verlopen”, aldus Fred Wilkes, directeur Business Development van Q-Park. “NS, Q-Park en SKIDATA vinden elkaar in onze gezamenlijke visie op kwaliteit. Wij zijn trots op de ontwikkeling die het P+R concept heeft doorgemaakt: schone en hele P+R terreinen, waar je gemakkelijk kunt betalen met bijvoorbeeld een NS Business Card. We zien er naar uit om samen de volgende stappen te zetten naar P+R’s van wereldklasse”.

 

?NS wil het voor automobilisten nog makkelijker maken om over te stappen op de trein. Treinreizende automobilisten krijgen nu al korting op parkeren. Eind 2019 kunnen ze ook via de NS-app zien hoeveel parkeerplek er is en een parkeerplek reserveren en inrijden op kenteken.

 

"Wij zijn erg trots op de verlenging van het contract", aldus Willem-Jan Balk, directeur SKIDATA. "In onze lange samenwerking met NS en Q-Park hebben we al flink wat innovaties geïntroduceerd die het parkeren ingrijpend veranderd hebben. Ik denk dan bijvoorbeeld aan het parkeren zonder ticket, cashless betalen en parkeertarieven die reisafhankelijk zijn op basis van de OV chipkaart. We zien uit naar de hernieuwde samenwerking waarin we mooie stappen gaan zetten op het gebied van digitalisering. Hierdoor zal het P+R concept opnieuw leidend zijn binnen de parkeerbranche."

 

De afgelopen jaren kregen de P+R locaties met slagboom een ruime 7 van de reizigers. Met de vernieuwde samenwerking en de komende innovaties streven de partners naar een dikke 8 van de reiziger. De nieuwe overeenkomst omvat het beheer en management van 50 P+R locaties door heel Nederland, met samen circa 10.000 parkeerplaatsen. NS, Q-Park en SKIDATA hebben de ambitie om de nieuwe mogelijkheden eind 2020 op de 50 P+R locaties  te hebben doorgevoerd.

 

Susi Zijderveld, directeur Risicobeheersing en lid van de Raad van Bestuur bij NS: “De ‘flexforens’ is in opkomst. Binnensteden slibben steeds meer dicht. Steeds meer mensen kiezen voor de trein om tot het hartje van de stad te komen. Hierbij is een comfortabele overstap van auto op trein op een aantrekkelijk station van groot belang.”