Nedap AVI verandert naam in "Nedap Identification Systems"

dinsdag 14 januari 2014
timer 3 min
Nedap AVI heeft aangekondigd vanaf nu wereldwijd te opereren onder de naam Nedap Identification Systems.   

Nedap AVI verandert naam in ‘Nedap Identification Systems’

 

De reden achter de naamswijziging is dat Nedap AVI (Automatische Voertuig Identificatie) zich in de afgelopen jaren sterk heeft ontwikkeld en haar portfolio aanzienlijk heeft zien groeien. Van specialist op het gebied van lange-afstand RFID-oplossingen voor voertuig- en bestuurderidentificatie naar een solution provider met een uitgebreid portfolio. Het portfolio bevat nu namelijk ook oplossingen voor het op afstand identificeren van personen in en rondom gebouwen, draadloze voertuigdetectie sensoren voor straatparkeren en het beheren van voertuigtoegangen in binnensteden.

Ruben Wegman, Nedap’s CEO: “De afgelopen jaren is het productportfolio van Nedap Identification Systems in snel tempo uitgebreid. De markgroep is constant in staat om nieuwe relevante technologieën te introduceren in de beveiligings-, verkeers- en parkeersector. Onze lange-afstand RFID-lezers worden zowel buiten als binnen ingezet voor het identificeren voertuigen en personen. De huidige technologische ontwikkeling maakt het mogelijk om toegangscontrole-oplossingen te bieden waarbij beveiliging en een hoge mate van comfort samen gaan. Dit is het juiste moment om van naam te veranderen en ons voor te bereiden op de toekomstige ontwikkelingen in de markt. Naast de aankondiging van onze nieuwe naam zal er ook een nieuwe huisstijl worden geïntroduceerd.”

Ook kondigt Nedap aan onder de vlag van Nedap Identification Systems een nieuw label te gaan ontwikkelen: Nedap Mobility Solutions. “Hieronder vallen straks onze technologieën die bijdragen aan het verbeteren van stedelijke mobiliteit. Zowel het draadloze parkeersensor systeem SENSIT als de geavanceerde oplossing voor voertuigtoegang in binnensteden zullen hiervan deel uit gaan maken. Het jaar 2013 betekende de definitieve doorbraak voor SENSIT. De markt voor draadloze parkeersensoren is veelbelovend en wij hebben dit systeem al in verschillende steden over de hele wereld geïnstalleerd. Naar verwachting is dit nog maar het begin. De stadstoegang systemen hebben we op dit moment voornamelijk geïnstalleerd in Nederlandse steden en dorpen. Op basis van de groeiende vraag van steden in het buitenland, concluderen we dat nu de tijd rijp is om deze toepassing internationaal uit te rollen," aldus Maarten Mijwaart, marktgroepleider van Nedap Identification Systems.

Over Nedap Identification Systems


Nedap Identification Systems is de grootste speler op het gebied van lange-afstand identificatie, draadloze voertuigdetectie en voertuigtoegang management. Nedap lezers, sensoren en controllers optimaliseren, monitoren en controleren de doorstroom van voertuigen en personen op een veilige en efficiënte wijze. Waar dan ook ter wereld. Nedap technologie wordt eenvoudig toegepast in en geïntegreerd met beveiligings-, logistieke-, verkeers- en parkeertoepassingen. 

Nedap Identification Systems, onderdeel van Nedap N.V., heeft haar hoofdkantoor in Groenlo en heeft kantoren in de Verenigde Staten, Italië, Dubai en Singapore. Nedap Identification Systems beschikt over een sterk, uitgebreid partnernetwerk over de hele wereld.

 

www.nedapidentification.com 

 

 

Lees verder

BAM gebruikt HVO voor het asfaltmaterieel

2 jul om 16:15 uur
Bouwbedrijf BAM Infra gaat Hydrotreated Vegetable Oil (HVO) gebruiken voor het asfaltmaterieel. Met deze brandstof…
Lees verder »

ITS en Fiets: Corona-proof fietsen

1 jul om 12:30 uur
Door de Corona-crisis hebben we overal in Nederland te maken met de 1,5-meter samenleving. Nu per 1 juni steeds…
Lees verder »

51e Gebruikersdag: Coronamaatregelen veroorzaken nieuwe verkeersregeldilemma’s

29 jun om 16:32 uur
“We moeten meer weten over fiets- en voetgangers en ov-bezettingsgraden”
Lees verder »

Een integrale aanpak van crowdmanagement

23 jun om 09:50 uur
De huidige coronacrisis heeft een wezenlijke impact op onze samenleving. Ook op onze mobiliteit: het inrichten van…
Lees verder »

Ontdek de trends in smart mobility

20 mei om 13:47 uur
CCV presenteert het rapport 'Smart Mobility, 15 trends door 11 experts'. In het rapport komen 11…
Lees verder »

Innovatieve aanbesteding voor A348 Arnhem-Dieren

18 mei om 11:06 uur
De provincie Gelderland heeft het wegonderhoud van de A348 Arnhem-Dieren op innovatie wijze aanbesteed. Hierin…
Lees verder »

Wat mobiliteitstrends betekenen voor betaalwijzen

12 mei om 10:22 uur
Tijdens het verzamelen van deskundige inzichten voor ons komende rapport over mobiliteitstrends, werden een aantal…
Lees verder »

Drie provincies werken aan energieopwekkend wegdek

4 mei om 12:27 uur
De provincies Noord-Holland, Zuid-Holland en Noord-Brabant slaan de handen ineen bij de ontwikkeling van…
Lees verder »