TNL tunnelverlichtingsarmatuur van SETGA

vrijdag 11 mei 2012
timer 2 min
Op de internationale beurs Light + Building heeft SETGA een nieuw ontwikkeld tunnelverlichtingsarmatuur geïntroduceerd. Dit armatuur beschikt over dezelfde techniek als de eerder op de markt gebrachte TABLET armaturenserie.  
TNL tunnelverlichtingsarmatuur van SETGA

APS


Het innovatieve zit hem in APS®: Argon Pressurized System. Hierbij is de LED-platine ondergebracht in een met argon gevulde kamer. Hiermee wordt alle zuurstof verdreven waardoor de kans op condensvorming uitgesloten wordt. Dit komt de levensduur van de LEDs ten goede. SETGA verleent dan ook 10 jaar garantie op de TNL armaturenserie.

Hermetisch gesloten


De gehele behuizing is hermetisch gesloten (IP68) zodat enerzijds het argongas niet kan ontsnappen en anderzijds er geen vocht en vuil kan binnendringen. Hierdoor is de TNL in feite onderhoudsvrij. Uitsluitend het reinigen van de buitenzijde is van tijd tot tijd aanbevelenswaardig. Dit kan overigens gewoon met hogedruk, juist vanwege de extreem hoge IP-waarde. De slagvastheid bedraagt IK07 in de standaard configuratie met veiligheidsglas en IK10 bij toepassing van polycarbonaat.

LEDIL lenzen


Voor wat betreft de lichttechniek wordt er gebruik gemaakt van LEDIL lenzen in combinatie met 36 CREE LEDs met efficiëncy van 130 tot 150 lm/W. De exacte configuratie kan op klantorder worden samengesteld. Hierdoor zijn bijvoorbeeld ook tegenstraalvarianten mogelijk. Door CREE wordt bovendien een levensduurgarantie afgegeven van 100.000 branduren.

IDS


Een andere belangrijke feature wordt gevormd door IDS®: Intelligent Dynamic System. Dit omvat de mogelijkheid tot dynamisch dimmen door middel van diverse technieken, waaronder 1-10V, Double Level, DALI of PLC-sturing. Zo kan de hoeveelheid licht aangepast worden aan de hoeveelheid daglicht en wordt extra energiebesparing mogelijk.

Behuizing


De behuizing uit geanodiseerd aluminium fungeert als heatsink en is extreem glad uitgevoerd om ongewenste vervuiling te voorkomen. De ophanging kan aangepast worden aan de specifieke situatie in de te verlichten tunnel.

Inmiddels is het eerste tunnelproject in Spanje met de TNL in voorbereiding.
 

Terug naar overzicht producten >>>