Triflex als een tweede huid | Triflex ProPark

woensdag 1 augustus 2018
timer 3 min
Om de ruimte optimaal te benutten, wijken we voor het parkeren van onze auto's steeds vaker uit naar het dak. Maar parkeerdaken hebben met andere invloeden te maken dan indoor parkeergarages. Ze moeten bestand zijn tegen vele weerselementen, waarvan water misschien wel de belangrijkste is. Triflex biedt oplossingen om parkeerdaken hiertegen te beschermen.

Velen zijn het erover eens: lekkage is – op brand na - het grootste probleem dat je kunt bedenken bij een parkeerdak. “Als je een lekkage hebt, heb je echt een serieus probleem”, vertelt Kees Kalis, directeur van Triflex bv. “Dat wil je koste wat het kost voorkomen. Kunststof is een uitstekende oplossing”, vertelt hij. “Het voordeel van kunststof is dat je de afdichting aan de bovenzijde hebt. Daardoor kun je direct onderhoud plegen: je hoeft niets weg te halen, zoals wél het geval is bij betonnen daktegels, ook wel zoontjes. En als een kunststof dak een lekkage heeft, is deze direct zichtbaar. Want waar een scheur zit, daar zit lekkage. Bijkomend voordeel is dat kunststof de mogelijkheid biedt tot de toepassing van routing en signing. Hierdoor kun je het parkeerdak een geheel eigen uitstraling en identiteit meegeven.”

Tot het kleinste detail

Zoals gezegd, moet een buitenvloer aan andere eisen voldoen dan een binnenvloer. Voor buitensituaties gaan we daarom van coatings over op scheuroverbruggende afdichtingen. Kalis: “Daardoor kun je uiteindelijk tot op detailniveau je afdichting maken. Over het algemeen gaat een dak namelijk niet lekken op de vierkante meter, maar echt bij details. Die afdichting is dus heel belangrijk. Onze afdichtingssystemen zijn vloeibaar en scheuroverbruggend. Ze omsluiten elk dakdetail als een tweede huid, waardoor ze ondoordringbaar en naadloos worden afgedicht.” Maar zo’n afdichting moet natuurlijk ook veilig zijn. Op het moment dat je een buitensituatie realiseert, moet je voor de veiligheid een antisliplaag toepassen. En die antisliplaag moet weer goed schoon te maken zijn. Kalis: “Dat kan absoluut. We geven ook demonstraties om te laten zien dat zo’n antisliplaag wel degelijk schoongemaakt kan worden.” 

Buiten parkeren met Triflex ProPark

“Een afdichting heeft een aantal eigenschappen, waaronder hydrolysebestendigheid. Dit maakt dat het water ook kan verdampen en dat kan bij veel coatings niet. En juist dát is buiten heel belangrijk”, vertelt Kalis. Triflex ProPark is volkomen naadloos en 100% waterdicht. Hiermee wordt een perfect, representatief parkeerdak met een lange levensduur gecreëerd. Het voorkomt scheuren en constructieproblemen door lekkages. Er zijn twee varianten: 

Triflex ProPark variant 1
Dit volledig gewapende systeem is de juiste keuze voor parkeerdaken die een verhoogd risico op scheurvorming hebben. Het beschermt een parkeerdak tegen de meest extreme weersomstandigheden: of het nu gaat om een nieuw parkeerdak of om een renovatie. 

Triflex ProPark variant 3
Vloeren van parkeergarages hebben een hoop te verduren. Zeker de hellingbaan. Deze wordt namelijk zwaar op de proef gesteld door de tractie van auto’s bij zowel op- als neergaand gebruik. Kies Triflex ProPark variant 3 voor een afdichting met aandacht voor de zwakke plekken bij de overgang van de hellingbaan naar het vloerveld.

Informatie

Wilt u meer informatie over het Triflex ProPark systeem? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via +31 38 460 20 50 of mail naar info@triflex.nl.

 

Lees verder

Waterdichte afwerking voor parkeerdek Zeist

9 jul om 10:01 uur
Het parkeerdek bij appartementencomplex Laan van Vollenhove in Zeist was al jaren in slechte staat, waarbij…
Lees verder »

Samen ruimte maken voor fietsparkeren

7 jul om 10:24 uur
Om beter aan een veranderende marktvraag te kunnen voldoen, slaan BOERurban en Klaver Fietsparkeren de handen…
Lees verder »

Data heeft ook gevoel

3 jul om 10:47 uur
Parkeren is emotie! Keuzes over parkeerbeleid moet je niet maken op basis van emotie of onderbuikgevoel maar op…
Lees verder »

De Parkeermeneer: Data in tijden van Corona

3 jul om 09:44 uur
Het zijn rare tijden. Tenzij op korte termijn een vaccin wordt gevonden gaan die nog wel even duren. Het virus…
Lees verder »

Open parkeerdata belangrijk voor bereikbare en leefbare stad

30 jun om 09:45 uur
Het Servicehuis Parkeer- en Verblijfsrechten (SHPV) en het ministerie van IenW hebben de handen ineengeslagen om…
Lees verder »

Stelling: Open parkeerdata heeft pas waarde als deze (nagenoeg) volledig is en altijd accuraat.

29 jun om 15:22 uur
Applicatiebouwers zijn pas geïnteresseerd in parkeerdata als deze compleet is en betrouwbaar. Zonder deze…
Lees verder »

Diemen: scanauto voor parkeerschijfcontrole

29 jun om 12:46 uur
Vanaf 1 augustus gaat een scanauto van EPS de parkeercontrole in Diemen verzorgen, waarbij handhaving in…
Lees verder »

Speedgate as a Service als oplossing voor Schiphol Express

26 jun om 11:21 uur
Op het logistieke centrum van Schiphol Express is het een komen en gaan van vrachtwagens, die snel en eenvoudig…
Lees verder »