Uitnodiging mobiliteitsproef Noord-Holland

dinsdag 9 september 2014
timer 3 min
Uitnodiging voor deelname aan de mobiliteitsproef in de provincie Noord-Holland Rijkswaterstaat verbreedt de komende jaren de snelwegen tussen Schiphol, Amsterdam en Almere. De werkzaamheden zijn inmiddels gestart op de A10-Oost/A1 Diemen en de A1/A6 Diemen - Almere Havendreef. Het programma Schiphol - Amsterdam - Almere is daarmee één van de grootste wegenprogramma's van de komende 10 jaar. Daarnaast gaat ook ProRail de komende jaren het spoor tussen Schiphol, Amsterdam en Almere uitbreiden. Provincie Noord-Holland wil laten onderzoeken of nieuwe, innovatieve reisinformatiediensten daarbij kunnen ondersteunen door de reizigers van actuele reisinformatie te voorzien en alternatieven te bieden bij verstoringen.


Middels deze uitnodiging wordt u van harte uitgenodigd om mee te doen aan de innovatieve mobiliteitsproef, die de Provincie Noord-Holland laat uitvoeren onder reizigers in de regio Schiphol-Amsterdam-Almere. Het onderzoek wordt uitgevoerd door de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) met de ondersteuning van Andes B.V. en HP Nederland B.V.


De Reisplanner

Als deelnemer test u een nieuw type reisplanner, die niet alleen diverse vervoerswijzen en routes gelijktijdig plant, maar bovenal ook in staat is om uw geplande reis real-time te bewaken. In de reisplanner geeft u aan of de geplande reis moet worden bewaakt. Indien er verstoringen zijn, zoals files of wegwerkzaamheden, dan krijgt u een half uur voor het begin van de reis een bericht toegestuurd. Dat kan per e-mail of per WhatsApp. In het bericht wordt gemeld welk effect een verstoring heeft op de geplande reis en welke alternatieven er (eventueel) zijn. U kunt de reisplanner gratis gebruiken. De reisplanner zal u wijzen op de mogelijkheid van een nieuwe manier van reizen en u tijdig informeren over de meest actuele reisalternatieven. Hierdoor bent u in staat om nog efficiënter met uw tijd om te gaan.


De spelregels

Als u regelmatig reist over (een deel van) het traject Schiphol – Amsterdam - Almere, of andersom, komt u in aanmerking om deel te nemen aan de proef. Het maakt daarbij niet uit of u met de auto, fiets, trein, bus, tram of metro (of combinaties) reist. De proef met de nieuwe reisplanner loopt van begin september tot eind november 2014. Inschrijving is mogelijk tot 1 oktober 2014. Na aanmelding wordt de link voor de reisplanner toegestuurd via e-mail. Een beperkt aantal deelnemers zal in oktober worden gevraagd om ook deel te nemen aan een korte enquête. Onder de deelnemers aan de enquête zal een 7” tablet (de HP Slate) worden verloot. De door u in het kader van het onderzoek verstrekte persoonsgegevens zullen worden behandeld overeenkomstig de Wet Bescherming Persoonsgegevens. Voor deelname aan dit innovatieve project kunt u hier uw aanmelding kenbaar maken  of uw verzoek te sturen naar Info@andes.nl Deze reisplanner kunt u gratis gebruiken bij deelname aan het onderzoek. Alvast dank voor uw medewerking.