Veilig de tram- en busbaan oversteken

dinsdag 17 januari 2017
timer 1 min
Nog veiliger de bus- en trambaan oversteken? Met een nieuwe besturingskast die speciaal is ontwikkeld voor OV-waarschuwingsinstallaties kan dat.

CityTec ontwikkelde een unieke besturingskast die ervoor zorgt dat storingen direct worden doorgegeven aan de meldkamer en sneller worden verholpen. Daardoor hoeft er niet eerst een monteru naartoe die na de melding gaat kijken wat er aan de hand is.


Op afstand beheren

Het waarschuwingssysteem is een bel en een knipperende lamp die ervoor zorgt dat alle verkeersdeelnemers op tijd gewaarschuwd worden. De besturingskast die dit regelt is op afstand te beheren. En dat is uniek. Gevolg: meer veiligheid en minder kans op ongelukken. Norman van Kempen van CityTec: “Dit nieuwe type regelkast is voorzien van alle up-to-date elektronica en software. Storingen van zowel de kast als de buiteninstallatie zijn direct zichtbaar voor de klant en kunnen dan direct verholpen worden waardoor er veel geld en tijd bespaard wordt. Daarnaast kan ook de tramwisselverwarming vanuit deze kast gestuurd en bewaakt worden”.


In Rotterdam staan in inmiddels 50 van dit type kasten.

In Rotterdam staan 50 kasten die ervoor zorgen dat je veiliger de bus- en trambaan oversteekt.