Vernieuwde rapportagetool voor optimaal handhaafproces

maandag 29 februari 2016
timer 2 min
Op de Intertraffic beurs demonstreert Agendum hoe slim gebruik van parkeerdata het parkeer handhaafproces optimaliseert en informatie levert voor duurzaam parkeerbeleid. De specialist en innovator op het gebied van digitale parkeerhandhaving presenteert op de stand een 'virtual journey' die laat zien hoe efficiente parkeerhandhaving in zijn werk gaat, waarbij tevens de vernieuwde rapportagetool INFOMAN wordt gepresenteerd.

Het scannen van kentekens met behulp van de mobiele ANPR is de eerste stap in het verhogen van de efficiëntie van parkeerhandhaving. Maar om het gehele proces echt efficiënt te laten verlopen is een slimme verwerking van de scans met SCANMAN vereist, het platform dat al in diverse Europese steden met succes is geïmplementeerd. Een derde efficiencystap is de nieuwe Agendum business intelligence oplossing INFOMAN. 


Deze web based rapportagetool geeft inzicht in de productiviteit en de resultaten van het handhaafproces, de mate waarin de doelstellingen worden gehaald en hoe verdere verbetering kan worden bereikt. Het stelt teamleiders, management en beleidsmakers in staat om betere beslissingen te nemen, gebaseerd op uitgebreide en gedetailleerde informatie over de prestaties van de handhaafteams en parkeergedrag. 


Nieuw is de mogelijkheid om de resultaten van de handhaving af te lezen aan de hand van twee kpi’s tegelijkertijd, zoals handhavingsintensiteit en betalingsgraad. Daarmee is direct het verband tussen deze waarden inzichtelijk. Zo wordt direct helder hoe het handhaafproces kan worden aangepast om de gemeentelijke doelstellingen (bijvoorbeeld een hogere betalingsgraad) te bereiken. 


De INFOMAN verwerkt en analyseert gegevens afkomstig van scanvoertuigen, sensoren en andere databronnen. De heldere visualisaties op het dashboard en in de rapportages geven daarbij inzicht in het rendement van het handhaven en trends in het parkeergedrag. De vernieuwde INFOMAN is al succesvol in gebruik genomen in Utrecht.


D
e nieuwe rapportagetool is te zien op de Intertraffic Amsterdam (5-8 april 2016), stand 03.227. Meer informatie: info@agendum.nl , 010 – 437 22 69. 

Intertraffic beursnieuws van Agendum