Projectleider duurzame mobiliteit

Maak jij Harderwijk STOMP-proof? Reageer nu op de vacature voor Projectleider duurzame mobiliteit.

Maak jij Harderwijk STOMP-proof?  

Daar ga jij wel voor! Jouw doel is, samen met collega’s,  bewoners en ondernemers van Harderwijk flinke stappen te zetten naar een nieuwe duurzame mobiliteit die bijdraagt aan een gezonde leefomgeving.

Voor ons team Ruimtelijk Beleid zijn wij op zoek naar een projectleider duurzame mobiliteit. Je initieert nieuwe projecten, bent actief binnen en buiten de organisatie en je voert lopende projecten uit op het snijvlak tussen verkeer en duurzaamheid.

Het is een functie voor 32-36 uur per week en voor een periode van 3 jaar.

Hier ga je werken

Harderwijk is een ondernemende gemeente met een open & menselijk karakter waar men op een ontspannen wijze kan wonen, werken & genieten. Hiervoor wil de gemeente Harderwijk zich dan ook samen met haar medewerkers volledig inzetten. Dit doen we door middel van een ‘kleinere’ en flexibele overheid, waarin de samenleving wordt gefaciliteerd in plaats van gereguleerd. Hierin staat samenwerken en netwerken met de inwoners centraal. Dit doen wij ook samen binnen het samenwerkingsverband Meerinzicht, waarbij ook Ermelo, en Zeewolde zijn aangesloten.

En aangezien de samenleving continu verandert, zijn wij ook blijvend in ontwikkeling. Wil je meer weten over werken bij Harderwijk of over Ermelo, Zeewolde en Meerinzicht, kijk dan op http://werkenbij.meerinzicht.nl

Onze nieuwe projectleider duurzame mobiliteit werkt vanuit het team Ruimtelijk Beleid, onderdeel van het domein Stad en Omgeving. Met een team van 30 professionals, jong en oud, zijn we gedreven en uiteraard toekomstgericht. Op gebied van duurzaamheid werken we aan biodiversiteit, warmtetransitie, klimaatadaptatie en circulariteit. Op het gebied van mobiliteit willen we graag meer vaart maken met duurzame toepassingen. De kruisbestuiving tussen verkeer en duurzaamheid willen we graag versterken. Zo willen we meer aandacht voor deelmobiliteit, emissieloos vervoer en voor het toepassen van het STOMP-principe.

Dit ga je doen

Als projectadviseur ga je aan de slag met diverse (onderhouds-, verbouw en nieuwbouw) Het team Ruimtelijk Beleid richt zich  op het ontwikkelen en uitvoeren van onze nieuwe omgevingsvisie waarin duurzame mobiliteit en het STOMP-principe een prominente plek hebben. Er zijn al projecten gestart en is ook is nog veel te ontwikkelen en uit te voeren op dit beleidsterrein.  De vraag naar duurzame verkeersopties groeit. Je zorgt voor een stevig netwerk in de wijken, in de binnenstad, binnen onze gebiedsontwikkelingsprojecten en bij de collega’s van het stadsbedrijf en beheer openbare ruimte.

Jij bent als nieuwe projectleider verantwoordelijk voor een flink aantal bestaande en nieuwe projecten. Onder andere: het stimuleren van deelmobiliteit, het uitbreiden van faciliteiten voor elektrische fietsen, het uitvoeren van de laadpaalvisie, het realiseren van duurzame bevoorrading van de binnenstad. We zijn ook benieuwd naar jouw bijdrage bij de inrichting van nieuwe woongebieden. Samen met de beleidsmedewerkers verkeer en duurzaamheid zorg je dat de doelen worden behaald.

Je bent verantwoordelijk voor het resultaat van deze projecten en zorgt ervoor dat relevante partijen betrokken zijn en blijven. Je introduceert ook nieuwe ontwikkelingen van duurzame mobiliteit en zorgt er voor dat deze volop aandacht krijgen binnen en buiten de organisatie. 

Jouw talenten

Jij bent een projectleider met aantoonbare ervaring met het uitvoeren van projecten in de duurzame mobiliteit. Je hebt kennis van verkeer én duurzaamheid. We bieden jou ook de mogelijkheid om je hier nog verder in te ontwikkelen. Je weet wat er nodig om mensen te enthousiasmeren en samen voor het resultaat te gaan. Er is nog veel te ontwikkelen en uit te voeren op dit beleidsterrein dus we zoeken een collega met lef, een frisse blik en een praktische instelling.

Je hebt:

 • Minimaal HBO + werk- en denkniveau.
 • Minimaal twee jaar ervaring met het uitvoeren van projecten binnen duurzame mobiliteit
 • Affiniteit met brede doelstellingen van duurzaamheid
 • Het talent om goed te kunnen organiseren en je werkt projectmatig.
 • Het talent om makkelijk te schakelen met bewoners en partners in de stad.
 • Er plezier is om samen te werken en samen resultaat te halen.
 • Aanleg voor communicatie en je bent makkelijk aanspreekbaar.
 • Oog voor de dienstverlening aan inwoners.

Dit krijg je van ons

Je komt in een enthousiast team, dat, met elkaar en de organisatie, graag bouwt aan een geweldige stad en omgeving van Harderwijk. Wij bieden jou een veilige werkomgeving met veel verantwoordelijkheid waarin je mee kunt bouwen aan onze cultuur en organisatie vanuit je eigen kennis en talenten. In het team werken we hybride, we bepalen met elkaar wat het beste werkt. Je krijgt een flexplek in ons stadhuis in het centrum van Harderwijk, aan het water met een mooi uitzicht op de oude haven.

De functie is gewaardeerd in schaal 11, met een minimumsalaris van € 3.396,- (aanloopschaal) tot een max. van € 5.725,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek. Daarnaast kent Harderwijk ook nog uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden:

 • Een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05%, dat is opgebouwd uit onder andere een eindejaarsuitkering en vakantiegeld. Naast dat je dit kan laten uitbetalen kan je ook gebruik maken van een fiscaal voordeel  door gebruik te maken van bijvoorbeeld ons fietsplan of jouw contributie voor de vakbond.
 • Plaats- en tijdonafhankelijk werken en daarnaast ook goede thuiswerkvoorzieningen/vergoeding.
 • Een belevenisbudget van  € 1.000,- netto als je vijf jaar bij ons in dienst bent.
 • Een reiskostenvergoeding van € 0,21 per km (max. 40 km enkele reis, mogelijkheid om fiscaal uit te ruilen met je IKB) of je volledige reiskosten als je met het OV reist.

Bekijk al onze arbeidsvoorwaarden op: https://werkenbij.meerinzicht.nl/arbeidsvoorwaarden/

Laten we kennismaken

Zijn we op zoek naar jou? Solliciteer dan gauw! Gebruik de sollicitatiebutton.

Zolang de vacature online staat heeft er nog geen benoeming plaatsgevonden. Als er geschikte kandidaten reageren, dan gaan we zo snel mogelijk het gesprek met hen aan. Dus je hoeft niet te wachten tot de procedure een sluitingsdatum bereikt heeft.

Als je vragen hebt over de inhoud van de vacature kun je die stellen aan Hanneke Annink, teamleider Ruimtelijk Beleid, via 0314 411351. Joyce Tekke, strategisch HR Adviseur, beantwoordt graag vragen over de sollicitatieprocedure via 085-1108148.

 • Organisatie:
  Gemeente Harderwijk
 • Locatie:
  Harderwijk
 • Opleidingsniveau:
  HBO
 • Uren:
  32-36
 • Meer informatie:
  Sollicitatiebutton