Senior Adviseur verkeer

Je bent verantwoordelijk voor het tactische verkeersbeleid en je bent een belangrijke schakel tussen beleid, bestuur, projecten en uitvoering. Je houdt je bijvoorbeeld bezig met verkeersveiligheid, langzaam verkeer, verkeersafwikkeling en duurzame mobiliteit. Je denkt mee over de meerjarenplanning van verkeersmaatregelen en formuleert in de rol van opdrachtgever projectopdrachten voor verkeersprojecten, zoals de aanleg van rotondes en verbetering van fietspaden. Je stelt samen met collega's programma's van eisen op en toetst variantstudies en ontwerpen. Je werkt daarbij integraal samen met collega (verkeer)beleidsadviseurs, projectmanagers en projectleiders. Je rapporteert over de voortgang en financiële stand van zaken van jouw budgetten aan de programmamanager en de afdeling financiën. Tevens adviseer je het bestuur over verkeersvraagstukken en je bent vaste deelnemer van het tweewekelijkse stafoverleg met de wethouder. Daarnaast beantwoord je beleidsmatige vragen van inwoners en bestuur, zowel schriftelijk als mondeling. Uiteraard volg je relevante ontwikkelingen binnen het vakgebied en onderhoud je contact met externe partners, zoals de Vervoerregio en de Fietsersbond.

Je bent verantwoordelijk voor het tactische verkeersbeleid en je bent een belangrijke schakel tussen beleid, bestuur, projecten en uitvoering. Je houdt je bijvoorbeeld bezig met verkeersveiligheid, langzaam verkeer, verkeersafwikkeling en duurzame mobiliteit.
Je denkt mee over de meerjarenplanning van verkeersmaatregelen en formuleert in de rol van opdrachtgever projectopdrachten voor verkeersprojecten, zoals de aanleg van rotondes en verbetering van fietspaden. Je stelt samen met collega's programma's van eisen op en toetst variantstudies en ontwerpen. Je werkt daarbij integraal samen met collega (verkeer)beleidsadviseurs, projectmanagers en projectleiders.
Je rapporteert over de voortgang en financiële stand van zaken van jouw budgetten aan de programmamanager en de afdeling financiën. Tevens adviseer je het bestuur over verkeersvraagstukken en je bent vaste deelnemer van het tweewekelijkse stafoverleg met de wethouder. Daarnaast beantwoord je beleidsmatige vragen van inwoners en bestuur, zowel schriftelijk als mondeling.
Uiteraard volg je relevante ontwikkelingen binnen het vakgebied en onderhoud je contact met externe partners, zoals de Vervoerregio en de Fietsersbond.

Wat vragen wij van jou?

· Je hebt een afgeronde Hbo-opleiding verkeerskunde, verkeersplanologie, civiele techniek of vergelijkbaar.

· Je hebt ervaring in verkeerskundige advisering, bijvoorbeeld opgedaan bij een lokale overheid of een verkeerskundig adviesbureau.

· Kennis van projectmanagement en ervaring als (interne) opdrachtgever is een pré.

· Je kunt goed opereren in een politiek-bestuurlijke context waarbij verschillende belangen moeten worden gewogen.

· Je bezit goede adviesvaardigheden in woord en geschrift. Je bent in staat om een helder advies/notitie voor het bestuur op te stellen.

· Je bent in het bezit van rijbewijs B.

Onze ideale collega is een proactieve en enthousiaste collega. Daarnaast heb je politiek-bestuurlijke sensitiviteit en heb je overtuigingskracht. Je bent een aanpakker die goed in staat is om met andere afdelingen af te stemmen en samen te werken. Als opdrachtgever sta je stevig in je schoenen richting onze interne opdrachtnemers en monitor je voortgang en kwaliteit. De kernwaarden van de organisatie zijn klantgericht, resultaatgericht en betrouwbaar. Deze passen bij de manier waarop jij je werkzaamheden uitvoert.

Wat bieden wij jou?

· Een uitdagende functie in een gedreven team van professionals met hoge ambities en een goede werksfeer.

· Een functie voor de duur van een jaar met uitzicht op een vast contract.

· Een salaris van maximaal € 5.372,- bruto per maand (Cao Gemeenten, schaal 11) op basis van een 36-urige werkweek, aangevuld met een individueel

keuzebudget (IKB) van 17,05%, waaraan je gedeeltelijk zelf invulling kunt geven.

· Op 22 februari 2023 is een principeakkoord bereikt over de Cao Gemeenten. Hierin is een maandelijkse salarisverhoging van €240,- bruto + 2% opgenomen. Naar verwachting wordt dit op 6 april 2023 bekrachtigd.

· Een laptop en mobiele telefoon.

· Een hypermodern pand met ergonomische werkplekken, waar flexibel en hybride gewerkt wordt.

· Een financiële vergoeding voor de aanschaf van ergonomische thuiswerkfaciliteiten.

· Een goed bedrijfsrestaurant voor een lekkere en gezonde lunch en een mooi uitzicht over de Poel.

· Een groot trainingsaanbod bij onze AA-academie, waardoor je volop in ontwikkeling blijft.

· Collectiviteitskorting op aanvullende verzekering bij diverse zorgverzekeraars.

Wie zijn wij? De ambtelijke organisatie AA werkt voor de gemeentebesturen van Amstelveen en Aalsmeer. Twee gemeentebesturen, bediend door één ambtelijke organisatie. De gemeente Amstelveen is een ambitieuze werkgever. Verkeer en mobiliteit staan volop in de belangstelling. Bewoners en bestuurders verwachten een veilig, goed bereikbaar wegennetwerk en een klantgerichte organisatie. Aansprekende projecten zoals de overkapping van de A9, de groei van (snel)fietsverkeer en duurzame mobiliteit maken het vakgebied Verkeer nog veelzijdiger en interessanter!

De afdeling Projecten en Advies is verantwoordelijk voor het beleid, advisering, plannen, ontwerpen, voorbereiden en realiseren van projecten en voorzieningen in de openbare ruimte. De afdeling bestaat uit vijf teams: Beleid en Advies Buitenruimte, Parkeren, Projectbureau, Bedrijfsvoering en Vastgoed totaal circa 100 medewerkers. Je werkt als senior adviseur Verkeer binnen het team nauw samen met een collega senior verkeerskundige en 2 verkeerskundigen. Daarnaast werk je samen op projectbasis met strategische beleidsadviseurs Verkeer en Vervoer van de afdeling Stedelijke Ontwikkeling. Het team Beleid en Advies Buitenruimte bestaat uit 24 adviseurs die integraal werken vanuit de vakdisciplines groen, wegen, kunstwerken, verkeer, openbare verlichting, riolering, stedelijk water, klimaatadaptatie en circulaire economie. Het team is verantwoordelijk voor het uitvoeringsbeleid, inspecties, programmering meerjarenplanning groot onderhoud en de advisering van het bestuur, management en interne afdelingen. Daarnaast is het opdrachtgeverschap voor renovatiewerken een belangrijke kerntaak. Onze organisatie staat voor kwaliteit, vakkennis, betrokken en enthousiaste medewerkers.

Enthousiast geraakt? Dan ontvangen wij graag jouw sollicitatie! Reageer wel zo snel mogelijk! Zodra een geschikte kandidaat reageert, starten we de sollicitatiegesprekken.

Voor inhoudelijke vragen kun je bellen met Chris Fase (Teamleider Beleid en Advies Buitenruimte). Voor vragen over de procedure kun je terecht bij Monique van Asselen (Corporate Recruiter). Zij zijn bereikbaar via 020-540 4911. Je kunt je vragen ook stellen via WhatsApp via 06 – 1014 7563.

Wat verder goed is om te weten

· Iedereen die bij de gemeente Amstelveen of Aalsmeer komt werken moet vóór aanvang van zijn werkzaamheden een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) overleggen.

· Als ambtenaar leg je aan het begin van de aanstelling een ambtseed/belofte af.

· Een referentiecheck maakt deel uit van onze selectieprocedure.

· Deze vacature hebben wij in eigen beheer. Daarom gaan wij niet in op acquisitie.

Talent staat bij ons voorop, ongeacht wie je bent en waar je vandaan komt. Wij weten dat hoe je achternaam gespeld is, hoe oud je bent, van wie je houdt, wat je gelooft en of je een beperking hebt, niks zegt over jouw geschiktheid voor deze vacature. Talent als basis, diversiteit als kracht. Voel je welkom om te solliciteren!

 • Organisatie:
  Gemeente Amstelveen
 • Locatie:
  Amstelveen
 • Opleidingsniveau:
  HBO
 • Uren:
  36
 • Meer informatie:
  Solliciteren