Strateeg smart mobility

Zorgen dat we vooruitgang boeken om Noord-Holland bereikbaar en leefbaar te houden? Als strateeg zet jij ontwikkelingen met impact in gang.

Gaat het om smart mobility, dan zetten we bij de provincie grote stappen. Logisch: smart-mobility-toepassingen bieden veel kansen bij de aanpak van grote maatschappelijke uitdagingen, van de energietransitie tot de woningbouwopgave. Als strateeg zorg jij dat het niet bij plannen blijft. De koers bepalen binnen de directie Beheer en Uitvoering, de brug slaan met beleid, ontwikkelingen volgen en draagvlak creëren: het komt allemaal samen in jouw diverse functie. Daarmee draag je bij aan slim, schoon en veilig reizen in Noord-Holland.

Jouw baan

De Blauwe Golf. Mobiliteitsapps voor reizigers. Slimme camera’s tijdens grote evenementen. Smart mobility is in onze provincie op diverse gebieden aan de orde van de dag. Tegelijkertijd volgen de ontwikkelingen zich in hoog tempo op. Daarom focussen we ook de komende jaren op de ontwikkeling van mobiliteitsoplossingen die bijdragen aan de duurzame mobiliteitstransitie. Hierin speel jij een rol van betekenis. Je brengt ideeën, ontwikkelingen en projecten verder. Door buiten hokjes te denken en de verbinding te zoeken met thema’s die nauw samenhangen met smart mobility, van woningbouw en duurzame mobiliteit tot IT en datamanagement. Door de effecten van plannen inzichtelijk te maken, bijvoorbeeld op beheer en onderhoud. Door samen met de directie Beleid de strategie te bepalen en te agenderen. En door je het bestuur aan te haken en de neuzen dezelfde kant op te krijgen.
 
Wat betekent nieuwe wetgeving rondom smart mobility voor onze organisatie? Met welke nieuwe ontwikkelingen gaan we aan de slag en met welke niet? Wat is er nodig om projecten optimaal te laten landen in onze beheerorganisatie? Hoe halen we het maximale uit mobiliteitsdata? Voorbeelden van vraagstukken waarop jij je richt. Daarvoor beweeg jij je niet alleen door onze hele organisatie, maar heb je ook veel contacten daarbuiten. Zo werk je samen met collega-overheden, kennisinstituten, onderwijsinstellingen en marktpartijen. Om actuele ontwikkelingen van buiten naar binnen te brengen. Maar ook om onze ervaringen en resultaten op het gebied van smart mobility met anderen te delen. Kortom, een baan vol afwisseling en impact. Kom jij onze organisatie versterken?

Dit bieden wij

●    Een brutojaarsalaris tussen € 65.590,37 en € 92.853,43 (schaal 12 op basis van 36 uur per week. Dit is inclusief het Individueel Keuze Budget van ongeveer 22% van je brutomaandsalaris, dat je onder meer kunt inruilen voor extra vrije dagen. Plaatsing in schaal 13 behoort tot de mogelijkheden. Dit bepalen we op basis van jouw ervaring.
●    Een jaarlijkse salarisverhoging van 3%, tot aan het einde van je schaal.
●    Een jaarcontract, met de bedoeling je aan het einde van dat jaar een vast contract aan te bieden.
●    Een baan waarbij je samen met je collega’s bepaalt waar je werkt. Deels vanuit huis en deels op onze eigentijdse locatie in het centrum van Haarlem.
●    Een goede pensioenregeling waaraan de provincie meebetaalt.
●    Een volledige vergoeding van woon-werkverkeer en dienstreizen bij gebruik van ov.
●    Een bureau, beeldscherm en andere voorzieningen, zodat je jouw thuiswerkplek goed kunt inrichten.
 
En dat is nog niet alles. Lees op www.noord-holland.nl/werkenbij waar je als collega bij Noord-Holland verder op kunt rekenen.

Hier ga jij werken

Bij de provincie Noord-Holland werk je aan de toekomst. Elke dag opnieuw zet je je samen met 1.400 collega’s in voor een mooie, plezierige en veilige woon- en werkomgeving voor ruim 2,8 miljoen Noord-Hollanders. Daarbij gaat het er innovatief aan toe. We stimuleren en faciliteren smart mobility, de energietransitie, grootschalige natuurontwikkeling en de nieuwste technologieën zoals slimme apps. En ook jóuw toekomst staat bij ons centraal. Je krijgt alle ruimte om te kiezen welke kant je op wilt en om je ambities waar te maken. Wij ondersteunen je hierbij. Bijvoorbeeld met een ruim opleidingsbudget en de mogelijkheid om, in overleg, tijdelijk in een ander project te duiken of een initiatief te starten.
 
Hoewel jij je door onze hele organisatie beweegt, is de sector Beheer, Strategie en Programmering jouw thuisbasis. We zijn onderdeel van de directie Beheer en Uitvoering. Wat ons team kenmerkt? Enthousiasme, gedrevenheid en deskundigheid. En we zijn heel divers als het gaat om persoonlijkheid, leeftijd, ervaring en achtergrond. Kortom, een inspirerende omgeving om veel te leren én je kennis over te dragen. Ook fijn van werken bij onze provincie: de lijnen zijn kort. Je kunt gewoon bij de bestuurders aankloppen en je bijdrage leveren aan het beleid.

Dit ben jij

●    Een verbinder in hart en nieren: je zorgt dat partijen zich gehoord voelen en communiceert ideeën en strategieën effectief naar verschillende belanghebbenden.
●    Een strateeg die dankzij een goede politiek-bestuurlijke antenne precies weet hoe transities en innovaties leiden tot implementaties.
●    Analytisch en technisch-inhoudelijk sterk: je bekijkt vraagstukken met een kritische blik en vanuit diverse invalshoeken, waardoor je snel doorziet of nieuwe ideeën het gewenste effect (gaan) hebben.
●    Sterk in het houden van overzicht over plannen en projecten, waarbij je hoofd- van bijzaken kunt scheiden.
●    Goed op de hoogte: het werkveld smart mobility kent geen geheimen voor jou, waardoor je in staat bent om anderen te inspireren en te motiveren om doelstellingen te bereiken.

Verder:

●    Heb je minimaal hbo-niveau en bij voorkeur een universitair diploma in een relevante richting.
●    Beschik je over projectervaring op het terrein van innovatief en connected verkeersmanagement en/of innovatieve vraagstukken vanuit de optiek van de wegbeheerder of concessiebeheerder.
●    Heb je kennis van of ervaring met het werken binnen een overheid op het snijvlak van beleid, beheer en techniek.
●    Heb je kennis van effectbepaling op de thema’s bereikbaarheid, duurzaamheid, veiligheid en leefbaarheid ).

Word onze nieuwe collega

Upload uiterlijk voor 5 oktober 2023 je cv en motivatie via de sollicitatiebutton. Je kunt je sollicitatie richten aan Paul Waarts, plv. sectormanager Beheer, Strategie en Programmering. Wil je eerst meer informatie over de functie? Bel of app dan met Han Roebers, sectormanager Beheer, Strategie en Programmering via 06 - 31 68 82 85.  Vragen over de procedure? Stel ze aan onze collega’s van de Servicedesk Info Personeel via 023 – 514 56 06. 

Goed om te weten

●    Wij werken voor alle Noord-Hollanders. En dat kunnen we het beste doen als wij een afspiegeling vormen van de bevolking van de provincie. Daarom streven wij naar diversiteit in onze teams.
●    Een assessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.
●    Voor een baan bij de provincie is een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) vereist.

 • Organisatie:
  Provincie Noord-Holland
 • Locatie:
  Haarlem
 • Opleidingsniveau:
  HBO
 • Dienstverband:
  Tijdelijk, met uitzicht op vast
 • Uren:
  32-36
 • Meer informatie:
  Solliciteer hier