Wegbeheerder

Word jij Gorinchems wegbeheerder die ons de komende jaren ‘op weg’ helpt met een stevig beheerplan? Je bent een persoon met visie. Iemand die stevig in het hier en nu staat en tegelijk altijd die stap vooruit denkt en plant. Je durft over de schutting te kijken en zoekt de samenwerking op met partijen die net zoveel belang hebben in een duurzame aanpak als jij, de wegbeheerder. Sta jij zo in je taak en voelt het misschien zelfs als een missie? Dan ben je voor ons goud waard!
 

Jouw uitdaging

Beheerbewust plannen maken; dat is echt jouw kerntaak. Duidelijker kunnen we het niet formuleren. Er ligt een beleid Openbare Ruimte. Vandaaruit moet een beheerplan voor het wegennet van Gorinchem worden ontwikkeld. De status quo wil je vast zelf verkennen door inspecties uit te voeren. Misschien ontmoet je zaken die meteen aandacht nodig hebben. Dat kan. Je hebt collega’s die daar ook heel goed actie op ondernemen en bijvoorbeeld ook de binnengekomen Fixi-vragen opvolgen. Jij bent vooral de persoon die het plan gaat vormen voor het wegbeheer van onze stad voor nu en de toekomst. Met dit resultaat ga je uiteindelijk ook budgetten verbinden en ga je via het college naar de gemeenteraad.

Wat maakt deze functie zo interessant?

We hebben jou nodig. In ons gedreven en vakkundige team is er behoefte aan een strateeg en beheerbewuste plannenmaker. Je bent het aanspreekpunt van veel partijen, bijvoorbeeld van de aannemer. Dan weer werk je samen met team Inkoop om het contract rond te maken. Je blijft in het hele traject altijd de eindverantwoordelijke. Je neemt deel aan diverse werkgroepen en bent als beheerder opdrachtgever van projecten. Je mààkt jezelf ook het aanspreekpunt, in die zin dat je kijkt hoe Gorinchem kan profiteren van een samenwerking met andere teams. Als ergens rioolwerkzaamheden plaatsvinden, is het misschien een geschikt moment om met wegbeheer aan te haken. Verduurzaming; kun je materialen hergebruiken en hoe kan dit opgenomen worden? Gaan we op geschikte plekken misschien minder verharden? We willen ook nog heel graag benoemen dat Gorinchem een mobiliteitsvisie heeft. Aan jou de uitnodiging om bij te dragen in de uitvoering van dit ambitieuze plan.

Wie ben jij?

•    Bij deze functie past een hbo werk- en denkniveau, aangevuld met een flinke dosis ervaring met het maken van meerjarige plannen.
•    Je weet hoe het werkt bij de overheid. Het is niet perse nodig dat je een overheidsfunctie hebt bekleed, maar mogelijk heb je wel al om de tafel gezeten met een gemeentebestuur en is deze ambtelijke omgeving je niet vreemd.
•    Je vindt het zelf vooral heel interessant om met toekomstvisie naar zaken te kijken. Je durft vernieuwend te zijn en buiten de kaders te kijken die er al zijn.
•    Anderen kunnen meenemen in je visie is minstens zo belangrijk. Je doet van nature graag een stap naar voren. Je bent het aanspreekpunt van veel verschillende partijen en communiceert gemakkelijk.

Onze belofte

•    Dit is echt een prachtige functie voor iemand die in het vak van wegenbouw zit en van een missie houdt. Oké, wij zijn misschien bevooroordeeld, maar je kunt op deze plek het verschil maken. Met veel vrijheid en medewerking en vooral voldoening wanneer je ziet hoe jouw plan voor deze stad gaat werken.
•    Natuurlijk hoort bij deze verantwoordelijkheid een goede beloning: de functionele schaal 9 (max. € 4.537,-) of uitloopschaal 10 (max. 5.009,-) van de Cao Gemeenten.
•    Dat wordt aangevuld met een vrij besteedbaar keuzebudget van 17,05% (incl. vakantiegeld en eindejaarsuitkering).
•    Je krijgt in eerste instantie een jaarcontract. Uiteraard is het onze intentie om het contract bij goed functioneren te verlengen. Op dit moment is er formatie voor deze functie van twee jaar. 
•    Je wordt goed uitgerust met een telefoon en een laptop of iPad van de zaak.
•    En als laatste, maar niet minder belangrijk: het is de locatie die het ‘m doet. Werken in hartje Gorinchem, need we say more?

Over Gorinchem

Gorinchem is een prachtige, authentieke vestingstad, gelegen tussen de twee mooiste rivieren van Nederland: de drukbevaren Merwede en de schilderachtige Linge. We zijn trots op onze stad, maar eigenlijk net zo trots op de mensen die ontzettend hard werken om van Gorinchem een plek te maken waar bijna 40.000 mensen heerlijk kunnen wonen, werken en recreëren. Het team Stadsbeheer zorgt voor het onderhoud van Gorinchem. Onder Stadsbeheer valt wat wij ‘de strategische beheerdriehoek’ noemen: Wegbeheer, Rioolbeheer en Groenbeheer. We zoeken een wegbeheerder met een strategische blik. Een bevlogen collega.

Zullen we kennismaken?

Wanneer jouw interesse voor deze functie is gewekt, willen we je heel graag ontmoeten. De eerste stap is aan jou: stuur ons je motivatie(brief) en cv via de sollicitatiebutton. Twijfel je nog over sommige aspecten in de functie of wil je meer gedetailleerde informatie? Bel gerust met Mirjam van de Wijgert, teammanager Stadsbeheer, 06-50 03 97 69. Voor informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Henri van Bennekom, Adviseur P&O, via telefoonnummer 06-50 20 05 34.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 • Organisatie:
  Gemeente Gorinchem
 • Locatie:
  Gorinchem
 • Opleidingsniveau:
  HBO
 • Dienstverband:
  Tijdelijk
 • Meer informatie:
  Solliciteer hier