Bruggencollege 4 – Biobased grondstoffen

jun1

Bruggencampus Flevoland/Floriade organiseert op 1 juni het vierde Bruggencollege. Deze bijeenkomst is gratis te bezoeken.

De komende jaren moeten er in Nederland 40.000 bruggen vervangen worden, een enorme uitdaging! Om deze enorme klus te klaren is een andere manier van waarderen nodig. We moeten anders gaan kijken naar kwaliteit en kosten. Bij bruggen speelt prijs vaak nog steeds een dominante rol in de gunning. Om circulaire ambities te realiseren is het belangrijk om ook naar kwalitatieve aspecten te kijken, zoals de prestaties over de levensduur van producten en maatschappelijke en milieu waarden. Dat vraagt een andere kijk op kwaliteit en kosten! Daarom organiseert de Bruggencampus een aantal colleges om deze uitdaging het hoofd te bieden. 1 juni over biobased grondstoffen.

Aan de hand van de bouw van de Smart Circular Bridge op het Floriadepark nemen wij u mee in het gebruik van biobased grondstoffen in bruggenbouw. Al bouwend wordt de biobased brug ontwikkeld, wat mede mogelijk is door sensoring. De uitdagingen uit de praktijk zullen we met ons team van experts bespreken. We zullen het op interactieve wijze onder andere hebben over opschaling, ontwikkeling, levensduur en sensoring.

Het expert team bestaat uit:

  • Rijk Blok: Innovative Structural Design TUE
  • Alwin Hoogendoorn: Centre of Expertise Biobased Economy Avans Hogeschool
  • Martijn Veltkamp: Fiber Core
  • Eli Voet: (Com&sens)
  • Aart Willem van Vuure: Sustainable composites KU Leuven

Na afloop is er nog tijd om met het expert team in gesprek te gaan.

Doelgroep: Opdrachtgevers en -nemers die geïnteresseerd zijn in het toepassen van bio-based materialen in de GWW – bruggen specifiek.

Praktische informatie:

Overige bruggencolleges zijn terug te zien: Bruggencollege - Bruggencampus

-

Datum / tijd

1 juni 2021
Aanvang: 15.00 uur

Locatie

near_meOnline