Nationaal Voetgangerscongres 2020

okt8
Op 8 oktober 2020 vindt het jaarlijkse Nationaal Voetgangerscongres plaats in Fryslân, in Leeuwarden. Op dit congres is aandacht voor succesverhalen én plek voor uitdagingen op economisch, sociaal, ruimtelijk gebied en op verkeers- en gezondheidsgebied.

Gastheren provincie Fryslân en gemeente Leeuwarden verwelkomen het congres op 8 oktober 2020 met trots. “Gedeputeerde Avine Fokkens-Kelder heeft de congresdatum al in haar agenda vastgelegd”, vertelt Sipke van der Meulen, van de provincie Fryslan enthousiast. Fokkens-Kelder heeft Verkeer & vervoer, Recreatie & Toerisme en Ruimte in haar portefeuille.

 

Walkshops

Het programma krijgt de komende periode nadere invulling. Zeker is dat de bezoeker ook te voet,  tijdens een walkshop, met eigen ogen kan zien wat er mogelijk is als een stad zich inzet voor de voetganger: bewegen is goed voor de vitaliteit van het individu én van de stad. Door plaats te maken voor voetgangers kunnen auto’s minder prominent in het straatbeeld aanwezig zijn, creëren we ruimte voor groen en beleven we de ruimte anders, aldus Van der Meulen.

 

Mis het niet,  en reserveer 8 oktober alvast in uw agenda!

Datum / tijd

8 oktober 2020
Aanvang: 10.00 uur

Locatie

near_meLeeuwarden