Rondetafelgesprek Wat doe jij met AI? 

jun14

De laatste tijd staat AI (artificiële intelligentie) volop in de belangstelling. Computers stellen muziek samen van wereldsterren, die ze zelf niet hebben gezongen. Werkstukken worden door 'chatbots' gegenereerd. Wanneer je e-mails schrijft, suggereert je computer al automatisch antwoorden. En als je rondrijdt in een scanauto, kan de camera meer detecteren dan alleen of een kenteken. De mogelijkheden zijn eindeloos: kapotte straatverlichting identificeren, losliggende tegels opsporen, illegaal gedumpt afval herkennen, verkeersborden lezen en de luchtkwaliteit meten. 

Hoewel technisch mogelijk, rijst de vraag of we het ook moeten willen. Kunnen we AI omarmen? En wat betekent dat dan? Op dit moment buigt Europa zich over de regelgeving rondom AI. 

Praat mee op 14 juni over AI  

Heb jij een visie op en/of ervaring met het werken met kunstmatige intelligentie in de leefomgeving? Wil je je ervaringen delen en bespreken welke vraagstukken er spelen? Kom dan naar de aftrap van AI in de leefomgeving, georganiseerd door Biind op 14 juni van 14.00 tot 16.00 uur in Zwolle. Tijdens dit rondetafelgesprek willen we onderzoeken welke rol AI al speelt in het ontwerp, beheer en inrichting van de fysieke leefomgeving. Je kunt je input geven en in contact komen met andere professionals die zich bezighouden met AI of geïnteresseerd zijn in dit onderwerp. 

We willen graag de volgende vragen met je bespreken: 

  • Wat verstaan we als professionals werkzaam in de fysieke leefomgeving onder AI? 
  • Wie houden zich (al) bezig met AI? 
  • Wat voor activiteiten ondernemen zij op dit gebied? 
  • Wat zijn de voordelen en voordelen van AI in de leefomgeving? 
  • Welke obstakels en uitdagingen komen we tegen? 
  • Welke kennis is nodig en waar kunnen we die verkrijgen? 

 De resultaten zullen worden gepubliceerd op Biind, Verkeerskunde, MobiliteitsPlatform, Straatbeeld en andere merken van Acquire waarvoor dit artikel interessant is. 

Aanmelden is helaas niet meer mogelijk. Binnenkort wordt er een artikel geplaats over dit rondetafelgesprek. Houd de website/socials in de gaten!

 

Datum / tijd

14 juni 2023
Aanvang: 14.00 uur

Locatie

near_meZwolle Definitieve locatie volgt