Symposium: “leefbare en bereikbare steden”

dec14
De economie trekt weer aan en dit heeft direct gevolgen voor het mobiliteitsysteem; files nemen toe en binnensteden raken vaker verstopt. Dit tast naast de bereikbaarheid ook de leefbaarheid aan. Ondanks de inzet van o.a. bewustwordingscampagnes en schonere voertuigen is recentelijk gebleken dat dit de luchtkwaliteit in veel gemeenten onvoldoende verbetert. Als we hier geen actie op ondernemen zal de leefbaarheid en bereikbaarheid van veel steden er verder op achteruit gaan.


 Wat kunt u hier als beleidsmaker of politicus aan doen? Daar gaat het over tijdens het Symposium “Leefbare en bereikbare steden”.
 

Verkeersmanagement 2.0

Wist u dat u met behulp van slimme verkeersmonitoring- / handhavingssystemen grote invloed kunt uitoefenen op de impact van verkeer op de luchtkwaliteit en de doorstroming? Denk daarbij aan slimme handhavingssystemen voor toegangen naar het centrum of voor parkeren. Tevens kunnen vergelijkbare systemen toegepast worden bij gebieden waar een milieuzonering van toepassing is of wegen die voor kortere of langere periode afgesloten dienen te worden of waar gedoseerd zou moeten worden.
 

Tijdens dit symposium presenteren wij, op basis van een aantal voorbeeldgemeenten, oplossingen om de bereikbaarheid en leefbaarheid te verbeteren. Bovendien presenteren wij innovatieve supplementen om met de huidige verkeersmonitoring- / handhavingssystemen nog betere resultaten te boeken. 
 

Wist u bijvoorbeeld dat ook weersomstandigheden van grote invloed zijn op de impact van verkeer op de luchtkwaliteit? Tijdens het symposium presenteren wij o.a. mogelijkheden om verkeer te sturen op basis van het weer. Door meteorologische informatie (windrichtingen, temperaturen) te combineren met bestaande handhavingsystemen kan verkeer ‘on demand’ worden gereguleerd en de kwaliteit van de lucht fors worden verbeterd.
 


Uw gemeente als voorbeeldgemeente?

Bij interesse is het mogelijk om voorafgaand aan het symposium uw gemeente te laten ‘ranken’. Op basis van de meest actuele gegevens brengen wij de huidige situatie voor uw gemeente in kaart. Indien gewenst kunnen wij tijdens het symposium al laten zien hoe de situatie voor uw gemeente met behulp verkeersmanagmentsystemen is te verbeteren. Wilt u uw gemeente wel ranken maar niet als voorbeeld gepresenteerd zien dan kan dat ook. Wij maken dan graag een vervolgafspraak met u om voor uw gemeente een advies op maat te presenteren.
 

Kortom een middag waarin u meegenomen wordt naar nieuwe kansen en mogelijkheden om de leefbaarheid en bereikbaarheid van uw gemeente te verbeteren.
 

 


Programma

Datum: 14 dec 14:00 - 17:00
Locatie: Dutch Bicycle Centre, Waalbandijk 8B, 6541AJ Nijmegen


Sprekers deze middag zullen zijn

13:30 - 14:00: Inloop 
14:00 - 14:05: Introductie 
14:05 - 14:30: Presentatie - Carlo van de Weijer; directeur Smart Mobility TU/e
14:30 - 14:50: Presentatie - Ruben Loendersloot; directeur Loendersloot groep, adviseur verkeer en mobiliteit.
14:50 - 15:10: Presentatie - Erik Dijkshoorn; directeur Vigilans traffic enforcement

15:10 - 15:30  Pauze

15:30 - 16:00: Presentatie - George van der Woude; programmamanager mobiliteit gemeente Nijmegen. 
16:00 - 16:20: Presentatie - Misha van Poppel; manager Traffic Management ARS T&TT
16:20 - 16:40: Presentatie - Charles Kerstens; directeur CUMULUS ruimte adviseurs
16:40 - 17:00: Wrap up
17:00 - 18:00: Borrel 
 


Aanmelden

Via deze link kunt u zich verzekeren van een plek. Hier kunt u ook aangeven of u uw gemeente voorafgaand aan het symposium wilt laten ‘ranken’. Vanwege de grote interesse, adviseren wij u zo spoedig mogelijk aan te melden.
Wij verheugen ons erop u op 14 december aanstaande te kunnen ontmoeten.
 

mobiliteitsplatform agenda

Datum / tijd

14 december 2016
Aanvang: 09.00 uur

Locatie

near_meDutch Bicycle Centre