Velo-city 2017

jun13
's Werelds grootste fietscongres, Velo-city, vindt dit jaar in de regio Arnhem-Nijmegen plaats. Van 13 tot en met 16 juni wordt deze Global Cycling Summit gezamenlijk georganiseerd door de beide gemeenten, in samenwerking met de European Cyclists' Federation (ECF) en de provincie Gelderland.

De regio Arnhem – Nijmegen bevindt zich met het organiseren van de Velo-city conferentie in goed gezelschap: in 2016 vond de conferentie plaats in de Taiwanese hoofdstad Taipei en in 2018 is Rio de Janeiro aan de beurt. De keuze voor de Arnhem/Nijmegen-regio is niet zo gek, want niet alleen staat Nederland internationaal bekend als fietsland bij uitstek, ook is juist in deze regio het fietsen goed georganiseerd, met de vele fietspaden, snelfietsroutes en talloze fietsvoorzieningen.

 

Tijdens het congres komen naar verwachting zo’n 1.500 bezoekers van over de hele wereld samen om de laatste innovaties op fietsgebied te bespreken en meer te leren over hoe steden en regio’s fietsvriendelijk in te inrichten. Het thema van de conferentie is dit jaar 'the freedom of cycling', waarbij de link tussen fietsen en onderwerpen zoals gezondheid en sociale cohesie wordt leggen.  Met zo’n 250 sprekers uit 40 landen belooft deze Nederlandse editie een niet te missen ervaring te worden voor iedereen die zich professioneel bezighoudt met fietsen!

 

Ga voor meer informatie en het programma naar de website van Velo-city 2017.

Datum / tijd

13 juni 2017
Aanvang: 10.00 uur

Locatie

near_meRegio Arnhem-Nijmegen