Cargoroo haalt via crowdfunding ruim één miljoen op

donderdag 1 juni 2023

Deelbakfiets aanbieder Cargoroo heeft met succes één miljoen euro opgehaald via crowdfunding. Hiermee heeft Cargoroo de doelstelling van de crowdfundingsactie weten te overtreffen. Investeerders krijgen nog tot en met donderdag 1 juni de mogelijkheid om te investeren in de e-deelbakfietsen via het platform One Planet Crowd.

Het nieuwe kapitaal dat via crowdfunding is opgehaald, zal worden gebruikt om het aantal beschikbare elektrische voertuigen op het platform in bestaande steden uit te breiden en de dienstverlening verder te verbeteren. Cargoroo zal daarnaast investeren in het aanbieden van abonnementen, waarvan een succesvolle test momenteel al loopt. Tevens zal het kapitaal worden ingezet om de bekendheid van Cargoroo verder te vergroten.

CEO van Cargoroo, Erik de Winter, zegt het volgende over het welslagen van de crowdfund campagne: "Met het behalen van deze mijlpaal bereiken we een nieuwe fase voor Cargoroo. We kijken ernaar uit om gezamenlijk onze bijdrage aan leefbaardere binnensteden te vergroten en meer mensen kennis te laten maken met de elektrische deelbakfiets."

Zowel nieuwe als bestaande investeerders tonen interesse

Tot op heden hebben maar liefst 467 investeerders via crowdfunding een bedrag van 1.025.566,40 euro opgehaald. Op dezelfde manier waarop Cargoroo hun bakfietsen deelt, delen zij nu hun onderneming met hun gebruikers. Het overgrote deel van de crowdfunders zijn nieuwe investeerders. Daarnaast hebben bestaande investeerders opnieuw hun vertrouwen getoond in het bedrijf.

Deelname voor iedereen mogelijk

Iedereen heeft de mogelijkheid om deel te nemen aan deze crowdfundingsactie. Door deel te nemen, word je een certificaat aandeelhouder van Cargoroo, met dezelfde voorwaarden als de professionele investeerders die eerder zijn ingestapt. Onder andere The Sharing Group, PDENH en Fairtree Elevant Ventures zijn voorgegaan met hun investering als crowdfunders.

Over Cargoroo

Cargoroo is een elektrisch deelbakfietsplatform met een vloot van meer dan 1200 elektrische bakfietsen. Dit deelvervoerplatform richt zich op mensen die af en toe een bakfiets nodig hebben, zoals ouders die een uitstapje willen maken met hun kinderen of personen die zware of grote spullen moeten vervoeren. Cargoroo is actief in grote steden in Nederland, zoals Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Den Haag, Utrecht en Arnhem. Daarnaast is Cargoroo ook actief over de grens in Antwerpen, Berlijn, Mechelen en Leuven.

bron: Shutterstock