Duurzaam, veilig en esthetisch (fiets) parkeren

dinsdag 21 februari 2023

Steeds vaker wordt gekozen voor duurzame vervoersmiddelen, zoals de fiets of elektrisch rijden. Fiets- en autoparkeerplaatsen met elektrische oplaadpunten zijn hierdoor steeds belangrijker geworden. Maar hoe kan dit worden gerealiseerd? En welke bijdrage kan een bedrijf als Triflex hieraan leveren?

Triflex voor fietsparkeren

Een veelvoorkomend probleem in Nederland is het gebrek aan plaatsen om fietsen te stallen. Hierdoor worden fietsen vaak gestald op plekken waar dat niet zou moeten. Dit leidt ertoe dat op veel plaatsen een chaotisch beeld ontstaat en soms ook onveilige situaties. Daarom kan een goed ingerichte fietsparkeergarage hier het verschil maken.

Bij het creëren van duurzame fietsparkeerplaatsen is het van belang dat deze jaren mee kunnen. Of het nou gaat om een begane grond, parkeerkelder of parkeerdak; Triflex biedt diverse duurzame oplossingen om fietsparkeren mogelijk te maken. De systemen zorgen dat zowel overdekte als open fietsparkeerplaatsen goed beschermd zijn tegen de belastingen die het moet verdragen. Voordelen van deze systemen zijn: waterdichtheid, Uv-bestendig, slijt-en stootvast en bestendig tegen mechanische belasting.

Groene fietsparkeergarage TU Delft

Een mooi voorbeeld van fietsparkeren waarbij Triflex een rol heeft gespeeld is de campus van de TU Delft. Hier ontstond de behoefte aan meer parkeercapaciteit voor fietsen. Uit deze behoefte is Coffee and Bikes gerealiseerd: een aantrekkelijke verblijfsplek met een koffiebar, werkplaats en een tweelaagse fietsenstalling. Het resultaat is een opvallende bleekgroene vloer wat goed aansluit bij het ontwerp van het gebouw en de groene omgeving van de campus. De waterdichte afdichting is Uv-bestendig, waardoor de deklaag zijn kleur behoudt. Daarnaast bevat het een antislipafwerking, wat bijdraagt aan de veiligheid van de studenten.

Elektrische parkeerplekken met Triflex

Ook elektrisch rijden is steeds meer in opkomst. Daarom zien we naast reguliere parkeerplekken ook steeds meer elektrische oplaadpunten in parkeervoorzieningen. Zo kunnen mensen met een elektrische auto veilig parkeren en opladen. Triflex draagt graag een steentje bij aan het optimaliseren van parkeerplekken met oplaadpunten. Zo biedt Triflex meerdere duurzame oplossingen met een esthetische afwerking voor parkeervoorzieningen. Denk hierbij aan een goede routestructuur, die overzichtelijk, berijdbaar en beloopbaar is. Kleurgebruik of benamingen maken verdiepingen herkenbaar voor de bezoeker. Daarnaast kan, om de veiligheid voor elektrische en reguliere auto’s te vergroten, een antislip coatingsysteem op de vloer een veilige uitkomst bieden.

Elektrische parkeerplekken

Naast de bewegwijzering met borden, zijn ook de markeringen belangrijk voor de verkeersveiligheid. De belijning en pijlen voor de rijroute, looproute en parkeervakken moeten op de juiste plekken worden aangebracht. De loopsuggestiepaden richting voetgangersoversteekplaatsen en markeringen op de wanden moeten tevens niet vergeten worden. Op deze manier kunnen gebruikers van auto’s veilig hun weg vinden in de parkeergarage.

Bent u benieuwd naar de parkeermogelijkheden in uw omgeving? Bel ons gerust op +31 (0)38 460 20 50 of mail naar info@triflex.nl. We helpen u graag verder!

Interesse in Parkeren en Mobiliteit? Op 16 maart 2023 vindt het Nationaal Congres Parkeren & Mobiliteit plaats. We zijn te gast in het mooie Amsterdam, bij Tolhuistuin. Tijdens dit congres komen mobiliteitsprofessionals samen om te praten over ontwikkelingen op het gebied van parkeren en mobiliteit. Schrijf je in!