Eerste resultaten pilot 'Auto van de Straat' bekend

dinsdag 22 augustus 2023

Foto: Shutterstock

Tijdens de pilot 'Auto van de Straat' hebben drie straten in Noord-Holland - de Boterbloem in Purmerend, de Klipper in De Rijp en de Indischestraat in Haarlem - kunnen ervaren hoe autodelen in de praktijk werkt. De resultaten van de Indischestraat zijn nu bekend.


 

In de Indischestraat in Haarlem zijn tijdens de proef twee elektrische deelauto's neergezet. Deze zijn in totaal 370 keer geboekt in de proefperiode van negen maanden. Gemiddeld was elke rit 51 kilometer lang en duure 3,5 uur. De auto's zijn in totaal bijna 1300 uur gebruikt door de bewoners, voor een totaal van 19 duizend kilometers.

Volgens de provincie hebben de bewoners op die manier 1,8 ton CO2-uitstoot bespaard, vergeleken met dezelfde ritten in een benzineauto. 

In totaal hebben tijdens de proef in Noord-Holland 74 mensen meegedaan aan Auto van de Straat. Over een periode van 9 maanden hebben de deelnemers bijna 1.500 ritten gemaakt, zijn de elektrische auto’s ongeveer 5.000 uur gebruikt en hebben ze ongeveer 75.000 km gereden. 

Infographic: Provincie Noord-Holland