Gevestigde namen lanceren nieuw platform Umovity

donderdag 13 juli 2023

bron: Umovity

PTV Mobility en Econolite schuiven hun mobiliteitsactiviteiten samen onder een nieuwe naam, Umovity. Met hardware en software voor zowel verkeersplanning, -simulatie en -optimalisatie als onderhoud van slimme mobiliteitssystemen hebben deze twee gerenommeerde bedrijven een one-stop-shop in handen voor duurzame mobiliteitsoplossingen.

Umovity richt zich op uitdagingen op het gebied van veiligheid, mobiliteit en duurzaamheid door datasystemen te ontwikkelen die helpen bij het verminderen van verkeersopstoppingen, die emissievrije zones creëren en de verkeersveiligheid voor alle weggebruikers verbeteren. Geavanceerde verkeersregelkasten, controlesoftware, radardetectie, wegsensoren, verkeerslichten, videodetectie, systeemsoftware voor verkeersmanagement: het is zomaar een greep uit het zeer uitgebreide programma van Umovity.  

Met deze samenwerking vormen PTV Mobility en Econolite een organisatie die actief is in meer dan 120 landen met zo’n 2000 medewerkers en kunnen ze hun Research & Development activiteiten verder uitbreiden die zijn afgestemd op de wensen van verkeersmanagementbureaus in alle hoeken van de hele wereld. Daarbij zullen PTV Mobility en Econolite de klantenkring onder hun gevestigde merknamen van dienst blijven op het gebied van slimme mobiliteitssystemen.

Hardware en software op één platform

Met Umovity komt de hardware en software voor zowel verkeersplanning, -simulatie en optimalisatie als onderhoud van smart mobility-systemen samen. Econolite kan namelijk leunen op meer dan 85 jaar ervaring in verkeersmanagementsystemen en is daarmee in de Verenigde Staten een toonaangevende leverancier van intelligente verkeersbeheeroplossingen. Zo wordt de centrale verkeersregelsoftware van Econolite door meer dan 400 agentschappen in Noord-Amerika gebruikt, in meer dan 150.000 verkeersregelaars en ingezet op meer dan 57.000 kruispunten. Als one-stop-shop leider in verkeersmanagementsystemen is Econolite ook nauw betrokken bij de ontwikkeling van autonome voertuigen, slimme steden en cyberbeveiliging. 

PTV Mobility is het Duitse softwarebedrijf dat simulatietools ontwikkeld voor verkeersplanning en real-time verkeersmanagement. Met meer dan veertig jaar ervaring op het gebied van mobiliteit en logistiek biedt het bedrijf softwareproducten op basis van eigen algoritmen, variërend van microscopische en macroscopische modellering, verkeerssimulaties en realtime verkeersbeheer. Hiervan maken inmiddels meer dan 2.500 steden en gemeenten wereldwijd gebruik.

Vertrouwen in de toekomst

Christian Haas, aangesteld van als de nieuwe CEO van Umovity, ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet: "Ik ben enthousiast over de komende kansen, in de wetenschap dat we deze kansen zullen grijpen met een uitstekende en uitgebreide staf. Econolite en PTV-teamleden hebben al nauw samengewerkt en zullen doorgaan met de ontwikkeling van innovatieve producten en diensten en go-to-market-strategieën."

Voor meer informatie, zie Umovity Mobility for Humanity | umovity.