Nederland verwelkomt eerste legale e-step

maandag 4 september 2023

Een mijlpaal in mobiliteit is bereikt met de introductie van de UrbMob Kick&Go in Nederland. Deze innovatieve e-step met trapondersteuning biedt een legale en verzekerde manier van vervoer door steden. Het betekent dat Nederlanders nu moeiteloos en milieuvriendelijk door drukke stadsstraten kunnen navigeren.

De UrbMob Kick&Go breekt nieuwe grond in de mobiliteitsindustrie als de eerste e-step met trapondersteuning die legaal op de openbare weg kan worden gebruikt en gemakkelijk kan worden verzekerd. De regelgeving is vergelijkbaar met die voor E-bikes, waardoor het een toegankelijke en praktische optie is voor stadsbewoners. De e-step is beschikbaar in 49 MediaMarkt-winkels, online, en in ongeveer veertig gespecialiseerde (fiets)winkels door het hele land. Deze brede beschikbaarheid maakt het gemakkelijk voor iedereen om toegang te krijgen tot deze handige en duurzame mobiliteitsoplossing.

Snel en Veilig Onderweg

Met een krachtige 250W motor biedt de UrbMob Kick&Go een reeks indrukwekkende functies. De e-step blijft tot 8 seconden bewegen nadat de berijder met de voet heeft afgezet. Gebruikers kunnen kiezen uit vier verschillende versnellingen om hun snelheid aan te passen, met een maximum van 25 kilometer per uur.

Draagbaar en Veilig

Ontworpen met het oog op draagbaarheid en gebruiksgemak, weegt de e-step slechts 11 kg en heeft een inklapbaar ontwerp voor gemakkelijk vervoer in het openbaar vervoer of de auto. Het stavlak is voorzien van een siliconen anti-slip mat voor maximale grip. Reflectoren aan de zijkanten en LED-verlichting voor en achter zorgen voor veiligheid en zichtbaarheid. Een helmplicht is niet nodig, en de e-step mag op fietspaden worden gebruikt.

Hoewel de UrbMob Kick&Go valt onder dezelfde wetgeving als e-bikes, is de verzekering anders. In samenwerking met PRO-mounts heeft Bokhorst Verzekeringen een betaalbare verzekering gelanceerd voor de Kick&Go, die de nodige aansprakelijkheidsdekking biedt.