Parkeren, fietsen én laden: welkom op de e-MOBIHUB

vrijdag 13 oktober 2023

Een mooie mijlpaal voor MOBIAN. Donderdag 12 oktober heeft het bedrijf haar allereerste
e-MOBIHUB geopend. Naast het bekende Park & Ride-concept is er op deze nieuwe hub
een waardevolle service aan de flow toegevoegd: laadpalen.

12 oktober opende MOBIAN haar allereerste e-hub. Een hub met een zeer waardevolle toevoeging voor automobilisten: reserveerbare laadpalen. Naast het bekende concept - het vooraf reserveren van een parkeerplek inclusief fiets - zal op de nieuwe Amsterdamse locatie een laadpaal in de flow mee kunnen worden geboekt. Een unieke combinatie van parkeren, fietsen én de garantie op laadpaal!

Inspelen op behoefte

Met de opening van de nieuwe hub speelt MOBIAN in op de behoefte van haar leden. Een groot deel van haar hub-gebruikers beschikt over een abonnement om dagelijks met Park & Bike naar werk te reizen. ‘Het is voor de EV rijders een uitkomst om de auto op te kunnen laden gedurende een werkdag. Op een hub staat de auto een tijdje stil dus perfect om in te pluggen en gegarandeerd te zijn van een volle accu op de terugweg. Een laadpaal is in dezelfde flow te reserveren als onze members al gewend zijn en je gebruikt eveneens gewoon de MOBIAN app voor het starten en stoppen van de laadactie. Vervolgens worden de gemaakte laadkosten verzameld op een verzamelfactuur. Een parkeerplek plus fiets wordt op de e-hub nu parkeerplek plus fiets plus laadpaal.

Peace of mind

"De reservering en daarmee de garantie op een laadpaal geeft de automobilist de gewenste peace of mind", vertelt Manuel Cayre namens MOBIAN. Naast dat het concept bestaande members aanspreekt, zal het ook nieuwe gebruikers aantrekken. De vraag naar laadpalen is groot en de zoektocht naar een vrije laadpaal is lang. Zo mikt alleen al de gemeente Amsterdam op de groei van 6000 laadpalen in 2025. "Members maken gebruik van de e-hub, maar ook een passant kan een parkeerplek inclusief fiets en laadpaal boeken. Het grote voordeel van hub parkeren is dat het per definitie gaat om de langere parkeeracties, zowel voor members als passanten. Ideaal voor het opladen van de auto. Het grote voordeel van de garantie op een laadpaal zal dan ook zeker aanslaan bij nog onbekende EV rijders", vervolgt Cayre. De e-hub is een gloednieuw concept van MOBIAN en zal zich de komende periode verder ontwikkelen. Zo staan er al nieuwe features op de plank waar achter de schermen hard aan gewerkt wordt om in de nabije toekomst te implementeren. Een voorbeeld daarvan is laadpaalregulatie. "Aan de hand van de gereserveerde parkeerdata kunnen we laadpalen afhankelijk van elkaar aansturen om het net te ontzorgen op piekmomenten. Dit is een van de voorbeelden waar we nog mee bezig zijn. We zullen voortdurend blijven ontwikkelen, maar we zijn nu vooral trots dat we als MOBIAN een internationaal uniek e-hub concept kunnen neerzetten, aldus Cayre. MOBIAN beschikt zowel nationaal als internationaal over verschillende hublocaties en heeft daarmee een schaalbaar mobiliteitsproduct ontwikkeld dat bijdraagt aan de bereikbaarheid van eindbestemmingen. Dit zal ook gelden voor de e-hub. ‘We openen nu de eerste e-hub in Amsterdam, maar ik ben ervan overtuigd dat er nog meer locaties zullen volgen. We kunnen de unieke combinatie van parkeren, laden en last mile fietsen aanbieden tegen een scherpe marktprijs. Op de openbare weg blijft de parkeermeter lopen gedurende het laadproces. Op een hub betaal je de laadkosten in combinatie met een vast parkeerbedrag inclusief het gebruik van de fiets. Een slimme en bovenal aantrekkelijke keuze voor de automobilist", besluit Cayre.