Reconstructie Spoolderplein (Zwolle) in beeld

woensdag 16 augustus 2023

Foto: Obbe Bakker / 1Zwolle

Het Spoolderplein, een belangrijk verkeersknooppunt aan de zuidkant van Zwolle, is aan vernieuwing toe. De werkzaamheden begonnen dinsdag 15 augustus en duren twee weken. 

Bij de werkzaamheden wordt 500 ton asfalt vervangen, honderd detectielussen vernieuwd en de belijning verbeterd. De werkzaamheden worden uitgevoerd in opdracht van de gemeente Zwolle en Rijkswaterstaat. 

De op- en afritten van de snelweg en het verkeersplein vallen onder het beheer van Rijkswaterstaat. De gemeente is de wegbeheerder van de aansluitende IJsselallee, Spoolderbergweg en Westenholterallee. Beide wegbeheerders zijn samen opgetrokken om de werkzaamheden goed op elkaar af te stemmen. Er wordt in verschillende etappes gewerkt om de hinder zo veel mogelijk te beperken.

Honderden borden met omleidingsroutes zijn de afgelopen dagen in en rondom Zwolle geplaatst. Er werd bewust gekozen om de klus uit te voeren in de vakantieperiode. Ondanks dat er minder verkeer is op de weg levert het, volgens berekeningen van Rijkswaterstaat, toch nog hinder op voor ruim 140.000 weggebruikers.

Foto's bij dit bericht zijn overgenomen met toestemming van 1Zwolle.nl.