Rijkswaterstaat zet veerverbinding in tijdens achtweekse afsluiting Haringvlietbrug

vrijdag 9 juni 2023

Haringvliegbrug. Foto: Shutterstock

De Haringvlietbrug, die Goeree-Overflakkee met Noord-Brabant verbindt, is acht weken afgeloten, van vrijdag 9 juni tot en met vrijdag 4 augustus. De brugklep van de 60 jaar oude brug is aan vervanging toe. Rijkswaterstaat zet een tijdelijke veerverbinding in voor (brom)fietsers, voetgangers en landbouwverkeer. 

De veerboten varen tussen het strandje bij Numansdorp en recreatiegebied Hellegatsplein/De Banaan, omdat de wegen naar de pont aan beide oevers niet ingericht zijn op grote verkeersstromen. Gemeenten en Rijkswaterstaat bieden een gratis pendeldienst aan tijdens de vaartijden van de pont.Taxivervoerders Goverde en Milot verzorgen deze pendeldiensten van en naar de ponten.

 

De pont vaart elk half uur, vanaf beide oevers, van maandag tot en met zaterdag tussen 06:00 en 19:30 en op zondag tussen 11:00 en 19:30. Voor schoolvervoer wordt een aparte pendeldienst ingezet, die scholieren die afhankelijk zijn van de pontverbinding direct bij hun scholen in Klaaswaal, Oud-Beijerland of Middelharnis aflevert. 

De dienstregeling van de pont is beschikbaar in de Riveer-app. De app waarschuwt ook bij uitval van de pont, bijvoorbeeld door weersomstandigheden.

Renovatie klep Haringvlietbrug

De Haringvlietbrug is in 1964 geopend voor verkeer. Nu, bijna 60 jaar later, heeft de brugklep het einde van zijn technische levensduur bereikt en kan deze niet meer worden bediend voor de scheepvaart. De klep van de Haringvlietbrug, het bewegingswerk en alle technische systemen worden vervangen.

In het najaar van 2023 worden de technische systemen getest. Hiervoor zijn in september 2023 nog een aantal nacht- en weekendafsluitingen van de brug nodig. Deze worden nog gepland.

Naar verwachting is de renovatie in het najaar van 2023 klaar en kan de brug weer worden bediend voor de scheepvaart. Meer informatie over de hinder en maatregelen staat op de projectpagina over de renovatie Haringvlietbrug. Meer informatie over de ponten tijdens de afsluiting van de Haringvlietbrug, vindt u op de pagina Ponten.