Wie ontwikkelt de meest duurzame mobiliteitshub?

dinsdag 28 maart 2023

foto: Shutterstock

Heb jij gewerkt aan de ontwikkeling van een bijzondere mobiliteitshub of ben jij betrokken geweest bij de realisatie hiervan? Het CROW en Ministerie van IenW zijn op zoek naar de meest duurzame mobiliteitshub in Nederland.

Geeft jouw organisatie op een innovatieve en duurzame manier invulling aan de bouw van een hub of leg je net de laatste hand aan een vernieuwend ontwerp? Misschien komt jouw ontwerp in aanmerking voor de titel Meest Duurzame Mobiliteitshub en maak je kans op € 10.000,-.

Waar kijkt de jury naar?

Een integrale, samenhangende aanpak voor het ontwerp en beheer van een mobiliteitshub als onderdeel van een toekomstbestendig mobiliteitssysteem. Op basis van people, profit, planet. Daarnaast moeten de hubs worden ingebed in de stedelijke omgeving waarbij duurzame energievoorziening een steeds belangrijker thema wordt.

Inclusief en flexibel

Naast de harde, fysieke kant van een hub is het van belang om ook de zachte, gebruikerskant mee te nemen in het ontwerp, met inbegrip van inclusief en toegankelijk gebruik. Een goed ontwerp is flexibel aanpasbaar in de tijd en beschikt over een breed gedragen exploitatiemodel.

Doe je mee?

Je kunt je inzending tot 1 september a.s. indienen. Een deskundige jury, afkomstig uit de wetenschap, overheid en andere organisaties, beoordeelt de inzendingen. Tijdens het Nationaal Verkeerskundecongres 2023 op 2 november in Amsterdam wordt de prijswinnaar bekend.

Meer informatie en de voorwaarden van de prijsvraag vind je op mobiliteitshubs.nl.