1 aprilgrap of niet: verkeersbord voor de laagstaande zon

woensdag 29 maart 2017
timer 2 min
De laagstaande zon zorgt voor 20 procent meer ongelukken op de weg. Daarvoor vroeg Veilig Verkeer Nederland (VVN) aandacht op 1 april, door een nieuw verkeersbord aan te kondigen dat waarschuwt voor de laagstaande zon.

VVN en Pearle Opticiens zetten een speciale reclamecampagne op vanwege 1 april, om extra aandacht te vragen voor het probleem rondom de laagstaande zon. HR Groep produceerde een speciaal verkeersbord, ter ere van deze actie. In eerdere berichtgeving meldden wij dat het bord onder nummer RVV J40 wordt toegevoegd aan het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens.Jacques Goddijn, directeur van leverancier HR-Groep, laat weten dat dat op wettelijke basis helemaal niet kan. "Nummer RVV J40 bestaat helemaal niet", aldus Goddijn.


"Grappig was wel dat we meteen aanvragen kregen van allerlei gemeenten. Er is dus wel veel behoefte aan zo'n verkeersbord", vervolgt hij. Dat betekent dat de producent van verkeersborden wel de mogelijkheden gaat onderzoeken om dit speciale verkeersbord in productie te nemen.


Automobilisten die last hebben van laagstaande zon, kunnen daarvan melding maken bij VVN. “Zodat dit in constructief overleg met gemeenten, provincies en de landelijke overheid opgelost wordt en de verkeersborden op de locaties worden geplaatst waar echt sprake is van laagstaande zon", aldus VVN-directeur Felix Cohen.

Vlnr: de heer Jan Aanstoot, wethouder Verkeer gemeente Rijssen-Holten, Rob Stomphorst, woordvoerder Veilig Verkeer Nederland. Afbeelding verkeersbord RVV J40.