10 manieren om de ANWB-praatpaal een nieuwe functie te geven

vrijdag 30 juni 2017
timer 3 min
Per 1 juli wordt de ANWB-praatpaal officieel buiten gebruik gesteld. Maar de palen blijven bestaan, want het bedrijf Ecoleon wil ze een tweede leven te geven. Maar hoe? De redactie zette tien opties op een rijtje, om de vertrouwde gele paal te kunnen recyclen.

1.       Als intercomsysteem
Het kan een mooi visitekaartje zijn voor uw verkeerskundige bedrijf: als bezoekers zich melden aan de poort, bij de slagboom of bij de ingang, kunnen zij via de praatpaal in contact komen met de receptioniste, door op het knopje te drukken. Zo blijft de functie van praatpaal dus intact.


2.       Voor in de parkeergarage of op de parkeerplaats
Heeft de bezoeker van uw bedrijf eenmaal de auto geparkeerd, maar kunnen de slagbomen niet open, doen de betaalautomaten het niet of is er iets anders aan de hand? Met een klik op de praatpaalknop staat hij in contact met de klantenservice.


3.       Als laadpaal voor de elektrische auto
En als de bezoeker toevallig zijn elektrische auto in de parkeergarage of op de parkeerplaats heeft geparkeerd, dan kan hij meteen zijn e-auto opladen aan de laadpaal.


4.       Als bedrijfsdecoratie
Wanneer de bezoeker eenmaal binnen uw bedrijfspoorten is toegetreden, staat zo’n grote gele paal natuurlijk erg goed als decoratie in de hal of in de kantine. Dan weet de bezoeker dat hij met een echt fanatiek verkeersbedrijf te maken heeft.


5.       Voor de extra service
Als u op veel bezoekers kunt rekenen, is het handig om een servicepaal te hebben staan. Daar kan de bezoeker doorgeven waarvoor hij komt en meteen een nummertje trekken.


6.       Als informatiezuil
Loopt de bezoeker risico om de weg niet meteen te vinden? Via de informatiepaal kan hij de weg vragen. Een intelligent systeem kent het gehele gebouw een wijst de snelste en meest efficiënte weg. Van A naar B in het klein.


7.       Voor op uw kantoor
Eenmaal op het goede kantoor aangekomen, dient de praatpaal ook met een goede, multifunctionele toevoeging. Zo kunt u er niet alleen uw jas aan ophangen, maar kunt u het ook gebruiken als radio. Bijvoorbeeld om af te stemmen op uw favoriete verkeersradiostation.


8.       Voor in de muziekzaak
Bent u na het werk nog even in de muziekzaak wilt u even ontspannen met een lekker muziekje? De muziekervaring wordt vele malen leuker als u geen koptelefoon hoeft op te zetten, maar uw hoofd in de luisterpaal kunt stoppen en daarmee de mooiste klanken hoort.

 


9.       Voor de afhaalservice

En als u na het werk naar huis rijdt en nog snel even wat wilt eten, kunt u vanuit uw auto uw bestelling doorgeven bij diverse afhaalservices, die de praatpaal hebben geïnstalleerd.

 


10.   Als collectors item voor thuis

De praatpaal kan dus negen verschillende functies dienen, maar voor de nostalgici, verkeersjunks en mobiliteitsgoeroe’s onder u: u kunt hem ook kopen voor in huis. Dat kan hier of hier.

Hoe gaat het verder met de ANWB-praatpaal?