A4 verbetert bereik- baarheid West-NL

woensdag 6 april 2011
timer 1 min
A4 verbetert bereikbaarheid West-NL Minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu heeft afgelopen vrijdag het tracebesluit A4 bij Steenbergen genomen. Met de voltooiing van de A4 zal de bereikbaarheid van West-Nederland enorm verbeterd worden. 
A4 verbetert bereik- baarheid West-NL

 

Ontbrekende schakel


Voor het vrachtverkeer is de A4 bij Steenbergen een belangrijke ontbrekende schakel tussen de steden Rotterdam en Antwerpen. Op dit moment is de A16 de enige volwaardige verbindingsweg tussen die twee steden. Voor de ontsluiting van de regio is het van groot belang dat er een alternatief komt, in het geval van files of calamiteiten. Naast het ontlasten van de A16 moet ook de N59 tussen Hellegatsplein en Zierikzee een stuk minder druk worden,

MInder reistijd


De reistijd tussen Rotterdam en Antwerpen moet met de aanleg van de A4 bij Steenbergen met dertig procent verkort worden. De leefbaarheid en verkeersveiligheid in Steenbergen en enkele andere dorpskernen zal omhoog gaan, omdat het vrachtverkeer hier omheen zal worden geleid. Bovendien zal de uitstoot van CO2 verminderen, omdat de doorstroming van het verkeer beter wordt.

Bron: TTM

Terug naar overzicht nieuws >>>