Aandachtspunten voor het kiezen van een laadpaal

dinsdag 19 mei 2020

Als je een elektrische auto koopt, heb je natuurlijk ook een laadpaal nodig, zodat je thuis je auto op kunt laden. Maar net als bij het kiezen van de juiste auto, zijn er ook een aantal dingen waar je op moet letten voor het kiezen van de juiste laadpaal. Er zijn namelijk nog best wat dingen die je moet regelen en waar je over na moet denken. Desondanks is elektrisch rijden tegenwoordig ontzettend populair. Dit komt natuurlijk grotendeels door de lage bijtellingspercentages die gelden voor elektrische auto’s. Ga je ook overstappen op elektrisch, en heb je hulp nodig bij het kiezen van een laadpaal? Wij geven je een aantal tips, als je nog meer informatie wilt over hulp bij laadpalen, kun je terecht op Groenopladen.nl.

De technische kant

Als je een laadpaal nodig hebt, moet deze natuurlijk geïnstalleerd worden. Hiervoor zul je over een aantal dingen na moeten denken. Wij hebben een deze dingen voor je op een rijtje gezet, zodat je goed voorbereid bent.

  • Kijk goed na wie de installatie verzorgt van de laadpaal
  • Check of er muren door geboord moeten worden voor de installatie
  • Meet op wat de afstand is tussen de meterkast en je laadpaal
  • Hoe zit het met het stroomverbruik van de laadpaal
  • Bespreek vooraf met de installateur of je meterkast al voldoende voorbereid is voor een laadpaal.

Wallbox of laadpaal?

Op het moment dat je gaat zoeken naar een geschikte laadpaal, zul je al snel het merk Wallbox tegenkomen. Veel mensen kiezen voor dit merk omdat zij dit mooier vinden dan een gewone laadpaal. Een Wallbox wordt namelijk, zoals de naam het al zegt, tegen de muur geplaatst en is een stuk kleiner dan een normale laadpaal.

subsidie krijgen voor je laadpaal

Elektrisch rijden wordt door de overheid en gemeenten gestimuleerd. Dit zien we bijvoorbeeld al in de lage bijtellingspercentages. Ook is het soms mogelijk om een subsidie te krijgen voor je laadpaal. Dit is wel zo fijn, want een laadpaal kost al snel 500 tot 2000 euro, afhankelijk van het model dat je kiest. Helaas is het niet overal mogelijk om een subsidie te krijgen. Het verschilt per gemeente, je zult dus even na moeten kijken hoe dit bij jou is geregeld. Eventueel kun je ook nakijken of je werkgever meebetaald aan je laadpaal.

Meer weten? Kijk op www.groenopladen.nl