Aanleg langste landviaduct van Nederland begonnen

dinsdag 6 april 2010
timer 2 min
Langste landviaduct Combinatie Westpoort is begonnen met de aanleg van het langste landviaduct van Nederland. Een transport brengt 850 betonliggers naar Amsterdam voor de aanleg van de Westrandweg. Deze weg zal knooppunt Raasdorp in de A5/A9 met de ringweg A10 West verbinden.
Aanleg langste landviaduct van Nederland begonnen

 

 

Daar zal de weg aansluiten op de in aanbouw zijnde Tweede Coentunnel. De Westrandweg wordt tien kilometer lang, waarvan drie kilometer viaduct.

Westrandweg


De aanleg van de Westrandweg tussen de Coentunnel en knooppunt Rassdorp is een belangrijke impuls voor regionale economische ontwikkeling van het Westelijk havengebied van Amsterdam. Er komen twee aansluitingen in het havengebied zelf. De Westrandweg komt grotendeels verhoogd te liggen. De hoogte varieert van ongeveer 1,5 meter in de Haarlemmermeer tot 12 meter langs de Basisweg. In de bedrijvenzone Westpoort verandert de Westrandweg in het langste viaduct van Nederland met een lengte van 3,3 km. De snelweg kan zo ongehinderd verschillende andere wegen en spoorlijnen kruisen.

Realisatie


Minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat gaf in september 2009 het startsein voor de bouw van de Tweede Coentunnel en de aanleg van de Westrandweg. “Na jaren praten beginnen we aan een indrukwekkend en omvangrijk project”, sprak de minister destijds. De aanleg van de Westrandweg is volgens een Design en Build contract gegund aan de Combinatie Westpoort bv, bestaande uit de bedrijven Van Hattum en Blankevoort, KWS infra en Boskalis. Het bedrijf Cofely verzorgt de verkeerstechnische installaties. Eind 2012 moet de weg klaar zijn.