A'dam primeur met Type 2 oplaadstation

woensdag 5 januari 2011
timer 2 min
Amsterdam primeur met Type 2 oplaadstation EV-Box heeft in opdracht van de gemeente Amsterdam het eerste Type 2 (mode 3)-oplaadstation geplaatst in Amsterdam. Dit is het eerste oplaadstation dat voldoet aan de nieuwe standaardeisen, zoals is overeengekomen door de Europese automobielindustrie (ACEA) en vastgesteld door de Nederlandse overheid voor 2011.
A'dam primeur met Type 2 oplaadstation

Europese primeur


Voor het grote publiek is dat misschien niets bijzonders. Voor de trouwe volgers van elektrisch vervoer betekent de plaatsing van dit station echter een grote stap naar een volwassen infrastructuur voor elektrische mobiliteit. De gemeente Amsterdam heeft met deze plaatsing bovendien de Europese primeur om als eerste een openbaar eerste Type 2 (mode 3)-oplaadstation operationeel in dienst te hebben. Een van de veiligheidskenmerken van het oplaadpunt is dat wanneer een verkeerd laadsnoer gebruikt wordt, of als de aardverbinding weg valt, het oplaadstation onmiddellijk uitschakelt.

Eerste Nissan LEAFs naar Amsterdam


Nissan Nederland komt met de eerste massageproduceerde gezinsauto die volledig op elektriciteit werkt.  De gemeente Amsterdam heeft in samenwerking met Nissan Nederland de primeur met deze auto. De eerste 100 elektrische LEAFs zullen worden verkocht aan inwoners en bedrijven die gevestigd zijn in de hoofdstad. Dit maakt Amsterdam een voorloper op het gebied van elektrisch vervoer en de daarvoor benodigde infrastructuur.

Bron: gemeente Amsterdam
 

Terug naar overzicht nieuws >>>