Al zestienhonderd vernieuwde stints besteld

maandag 2 september 2019
timer 2 min
De Stint moet nog in aangepaste vorm worden goedgekeurd, toch zijn er al zestienhonderd exemplaren van de elektrische bolderkar besteld bij de fabrikant.

Na het dramatische ongeval met een Stint op een spoorwegovergang in Oss eind vorig jaar mag het voertuig de weg niet meer op. Momenteel wordt de Stint, met een aantal aanpassingen, gekeurd door de RDW. De RDW verwacht dat het goedkeuringsproces in de week van 9 september gereed is. Daarna moet de minister het voertuig nog toelaten tot de openbare weg. In het geval dat Stint nog geen goedkeuring krijgt van de RDW zal het proces langer duren. 

Buitenschoolse Opvang

Ondanks het ontbreken van een goedkeuring zijn bij de fabrikant van de Stint, Sintum, toch al zo'n zestienhonderd exemplaren besteld, vooral door aanbieders van buitenschoolse opvang (bso's). De opvangorganisaties willen graag zo snel mogelijk weer met de Stint de weg op kunnen. 

Aanpassingen

De Stint is nu voorzien van gordels en een aangepast besturings- en schakelsysteem. Tevens is de vernieuwde Stint voorzien van een rolkooi. "Het is een soort schildpad geworden die met ruim 17 kilometer per uur over het fietspad rijdt. Dat is bijna even hard als wanneer je rustig fietst", vertelt Edwin Renzen, eigenaar van Stintum. "Zowel aan de onder- als bovenkant is de stint beschermd."

(Bron: NU.NL)