Almere ook in toekomst bereikbaar

vrijdag 6 mei 2011
timer 2 min
Groeiend Almere moet ook in de toekomst bereikbaar zijn Om de bereikbaarheid binnen Almere op peil te houden zijn moet het auto -, OV- en fietsnetwerk behoorlijk worden aangepast en uitgebreid. De uitvoering van deze werkzaamheden vergt een investering van ongeveer 230 miljoen euro. Dit blijkt uit de Verkenning Stedelijke Bereikbaarheid Almere (VSBA).
Almere ook in toekomst bereikbaar

 

Gezamenlijke verkenning


De gemeente Almere en de provincie Flevoland spraken in 2006 met de toenmalige minister van Verkeer en Waterstaat af om gezamenlijk een verkenning uit te voeren naar de effecten van Almere 2.0 op de binnenstedelijke bereikbaarheid van Almere. Een samenvatting van de Verkenning Stedelijke bereikbaarheid Almere is vandaag aangeboden aan Provinciale Staten van de provincie Flevoland en de gemeenteraad van Almere.

Noodzakelijk


De Verkenning Stedelijke Bereikbaarheid Almere heeft in kaart gebracht wat er – sober en doelmatig - noodzakelijk is om de interne bereikbaarheid van de stad Almere op peil te houden om Almere 2.0 mogelijk te maken. Dat heeft geleid tot de samenstelling van een pakket van maatregelen dat varieert van het aanpassen van verbindingen onder de A6, uitbreiding van de provinciale wegen in Almere tot een betere benutting van het lokale wegennet. Uitgegaan wordt van het verder uitbreiden van het unieke gescheiden verkeerssysteem van Almere (vrije busbanen) in de nieuwe gebieden en het aanleggen van goede fietsinfrastructuur.

Lees het hele artikel op Almere.nl
 

Terug naar overzicht nieuws >>>