Amsterdam bezuinigt op ondergrondse parkeergarages

vrijdag 26 februari 2010
timer 1 min
De bezuinigingen in Amsterdam zijn fataal voor de grootse plannen voor ondergrondse parkeergarages. Zuideramstel maakte bekend dat er voorlopig geen garage komt onder de Churchilllaan. Het is de vierde keer in een half jaar dat een plan voor een ondergrondse garage sneuvelt.
Amsterdam bezuinigt op ondergrondse parkeergarages

 



Plannen stranden


Zuideramstel wilde onder de Churchilllaan een bewonersgarage bouwen voor driehonderd auto's, maar ziet daar voorlopig van af vanwege onduidelijkheid over de financiën. Het nieuwe stadsdeel Zuid moet tot 2014 24 miljoen besparen, en ontvangt van de gemeente jaarlijks 1,3 miljoen euro minder uit parkeergelden. Daarmee is Zuideramstel de nieuwste toevoeging op een groeiende lijst van stadsdelen die hun plannen voor een ondergrondse parkeergarage zien stranden.

Uit- en afstel


In september haalde Oud-West bakzeil toen duidelijk werd dat de kosten van een garage onder het J.J. Cremerplein hoger uitvielen. Centrum en Westerpark vrezen voor uitstel of zelfs afstel voor een garage onder de Singelgracht, nadat bewoners een referendum afdwongen. Twee weken geleden schoof Oud-Zuid plannen voor een garage onder de Boerenwetering, bij de Hobbemakade, op de lange baan.