Andes Mobiliteit blijft innoveren

donderdag 4 november 2010
timer 3 min
Routeplanning, reisinformatie en ontwikkelingsservices Andes Mobiliteit heeft zich gespecialiseerd in routeplanning, Travel Information en Development Services. Het bedrijf levert krachtige diensten voor toepassingen binnen de overheid, verkeer en vervoer, transport & logistiek, telecom, zakelijke dienstverlening en openbare orde en veiligheid.
Andes Mobiliteit blijft innoveren


State of the art


Om aan de hoge verwachtingen te kunnen voldoen staan de begrippen kwaliteit en flexibiliteit centraal binnen de organisatie. Andes ondersteunt nationaal en internationaal met innovatieve diensten. Een aantal state of the art diensten zijn; LTC®, Mulitmodaal Routeplanning en de Development Services. 

Local Traffic Control (LTC)


De groeiende verkeersdrukte stelt overheden voor grote uitdagingen. Met infrastructurele aanpassingen en steeds complexere verkeersmaatregelen moeten steden en dorpen bereikbaar, leefbaar en veilig blijven. Ook bij werkzaamheden aan de weg en tijdens drukbezochte evenementen. Dit stelt hoge eisen aan het lokale verkeersmanagement én aan de informatieverstrekking aan uiteenlopende weggebruikers, meldkamers en bewoners. Andes heeft speciaal voor dit doel Local Traffic Control ontwikkeld. LTC geeft de mogelijkheid om op basis van open standaarden, de planningen van wegwerkzaamheden en evenementen in te voeren op een geografisch platform, om deze vervolgens te distribueren via bestaande kanalen naar de gewenste doelgroepen. LTC stelt wegbeheerders hiermee in staat controle uit te oefenen op de gehele keten van communicatie. De planningen van de wegwerkzaamheden en evenementen kunnen nu direct doorgestuurd worden naar een groot aantal navigatiesystemen. De wegbeheerder heeft daardoor zowel grip op de invoer, het beheer als op de communicatie van mobiliteitsinformatie.

Multimodale routeplanning


Weggebruikers laten vandaag de dag steeds vaker de auto staan om zich te verplaatsen van A naar B. In plaats daarvan wordt in toenemende mate gebruik gemaakt van alternatieve vervoerswijzen, zoals het openbaar vervoer, de fiets of te voet. Of maakt men gebruik van een combineerde reis. Door deze nieuwe ontwikkeling is er meer vraag ontstaan voor betere afgewogen reisadviezen, die altijd en overal beschikbaar moeten zijn. De Multimodale Routeplanner van Andes voorziet de reiziger in deze behoefte. De routeplanner geeft een optimale vergelijking tussen de verschillende vervoersmiddelen, auto, OV, fiets, voet of een combinatie daarvan. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de meest actuele dynamische en statische verkeersinformatie, zoals real-time parkeerinformatie, file informatie en wegwerkzaamheden. De routeplanner wordt via alle platformen beschikbaar gesteld, zoals internet, Iphone, Symbian, Android en Blackberry.

Development Services


Andes beschikt over een groot aantal ontwikkelaars die gespecialiseerd zijn in (multimodale)routeplanning, geo-software en geodata. Bij de ontwikkeling van de diensten wordt gebruik gemaakt van het AMC; Andes Mobility Center. Het AMC vormt het technisch hart van de organisatie en is een platform dat de mogelijkheid biedt om diverse statische en dynamische datastromen samen te brengen om te verwerken tot een klantspecifieke eindoplossing. Vanuit het AMC worden standaard diensten aangeboden in de vorm van webservices, zoals; multimodaal routeplanning voor internet en mobiele applicaties, CMS systemen en reiskostencalculatie diensten. Daarnaast biedt het AMC tevens de mogelijkheid om gebruik te maken van diverse halffabricaten, zoals mapviewers, geocoders, ritplanning. Deze halffabricaten worden veelal toegepast voor track-and-trace oplossingen, navigatie en ritregistratie diensten.
 

U vindt Andes op standnummer 2.006 van Verkeer & Mobiliteit 2010



Terug naar Homepage V&M 2010 >>>