Antea Group verzorgt masterplan voor westelijke oever Panamakanaal

woensdag 19 augustus 2015
timer 2 min
Antea Group gaat in opdracht van de Autoridad Del Canal De Panama (ACP) het masterplan verzorgen voor de ontwikkeling van de westelijke oever van het Panamakanaal. De opdracht voor het ingenieurs- en adviesbureau maakt onderdeel uit van een ingrijpende modernisering van het kanaal.

Het masterplan betreft de ontwikkeling van een 1200 hectare groot gebied langs het kanaal aan de kant van Grote Oceaan. Antea Group bepaalt hiervoor het strategische kader, beoordeelt het gebied en voert een marktanalyse uit. Daarnaast wordt in het plan een raamwerk voor commerciële en industriële activiteiten opgesteld en uitgewerkt. Hierbij wordt onder meer gekeken naar de mogelijkheden van op- en overslag van grondstoffen zoals LNG en de verwerking van grotere vrachtvolumes. 


Modernisering

Het Midden-Amerikaanse Panama werkt volop aan de uitbreiding van het kanaal. Het land wil zich met dit megaproject profileren als logistiek knooppunt voor het hele continent. Verbreding en verdieping van de vaarweg en de bouw van nieuwe sluizen maken het kanaal toegankelijk voor de grootste containerschepen ter wereld. Opdrachtgever ACP houdt zich namens de regering bezig met de exploitatie, het onderhoud en de modernisering van het kanaal. 


Antea Group werkt vanuit Nederland en Colombia aan het masterplan. Belangrijke projectpartners zijn Stig en CroonenBuro5. Op 10 augustus was de startbijeenkomst van het project. Het gehele plan wordt in maart 2016 opgeleverd. 

Richard Smallegange (stafgroepmanager Internationaal) namens Antea Group en Dr. Ricardo Ungo namens ACP tijdens de startbijeenkomst