Belemmeringen mobiliteitsmanagement

woensdag 21 juli 2010
timer 2 min
Belemmeringen mobiliteitsmanagement De Taskforce inventariseert in samenwerking met het Ministerie van Verkeer en Waterstaat de huidige belemmeringen ten aanzien van mobiliteitsmanagement in bestaande (voornamelijk fiscale) regelgeving. 
Belemmeringen mobiliteitsmanagement

 

Knelpunten


Een eerste inventarisatie heeft plaatsgevonden in samenwerking met de AWVN, fiscale specialisten, regionale instellingen en mobiliteitsmakelaars. Knelpunten zijn met name geïnventariseerd voor situaties waarin werknemers van verschillende vervoerwijzen gebruik maken, al of niet binnen één reis. Voorbeelden hiervan zijn het gebruik maken van de OV-fiets, P+R faciliteiten en mobiliteitskaarten. Ook als werkgevers kiezen om onregelmatig thuis te werken of een combinatie van OV en auto naar kantoor te reizen, is de regelgeving niet altijd voordelig.

Moderne werker


Bestaande regelgeving sluit niet meer aan bij de flexibele wijze waarop een moderne (kennis)werker zijn werk verricht. Zo heeft het begrip \"werkplek\" tegenwoordig een andere inhoud dan jaren geleden, omdat thuis of ook in de trein met een laptop op de schoot kan worden gewerkt. Hierop is de huidige regelgeving niet toegesneden. Daarnaast zijn er ook onevenwichtigheden in BTW-heffingen.

Oplossingen


TFMM zal samen met het ministerie in de komende periode zoveel mogelijk oplossingen aandragen. Deze zullen uiteindelijk een onderdeel vormen van het advies dat de TFMM zal aanbieden aan de bewindslieden van V&W en VROM.
 

Terug naar overzicht nieuws >>>