Belgisch Limburg kickt af van auto

woensdag 16 juni 2010
timer 2 min
Een recordaantal van 136 Belgisch Limburgse bedrijven heeft dit jaar deelgenomen aan de campagne 'Afkicken', die de werknemers aanmoedigt om 'autoluw' naar het werk te komen. Aan het project waaraan een wedstrijd is verbonden, namen 4636 werknemers deel.
Belgisch Limburg kickt af van auto


Duurzaam reizen


Iedereen die ervoor koos om op een duurzame manier van en naar het werk te pendelen, kon prijzen winnen, van een LED-tv  tot Wii-spelconsoles en bluerayspelers tot filmtickets. “Nochtans was deze wedstrijd bijzaak, eigenlijk een pure extra motivatie om de auto thuis te laten, en dat is geslaagd. Op die manier hebben de duizenden Belgische Limburgers die geprobeerd hebben af te kicken van hun voertuig, samen net geen 1,1 miljoen duurzame kilometers gemaakt. Per carpool, per fiets, te voet of met het openbaar vervoer”, zegt gedeputeerde Walter Cremers. “Op die manier hebben ze goed 30.000 kilometer meer dan in 2009 verzameld.”


Fiets en carpool


De grootste groep wordt gevormd door mensen die voor de fiets kiezen, gevolgd door de carpoolers. Daarna volgen de gebruikers van het openbaar vervoer en de wandelaars. “Samen hebben ze 220.000 kilogram minder CO2 in de atmo-sfeer achtergelaten. Opvallend is dat 1.354 mensen voor het eerst aan het 'Afkicken' zijn geslagen. In het najaar willen we nagaan hoeveel van die mensen duurzaam zijn blijven pendelen. Na de voorbije edities hebben we op die manier becijferd dat 70 procent van de deelnemers ook daadwerkelijk op een autoluwe manier naar het werk blijft pendelen, het merendeel per fiets.”

Ga naar de website van Afkicken.

Terug naar overzicht nieuws >>>